Hirdetés

Ünnepel a nyíregyházi Csodavár

Szabolcsihír

2019.10.09. 10:23

Ünnepel a nyíregyházi Csodavár
Fotó: Down Egyesület

Nemcsak a gyerekekkel, szüleikkel is foglalkoznak

Hirdetés

Hirdetés

A Rejtett Kincsek Down Egyesület nagy álma vált valóra, amikor 2011-ben Nyíregyházán kitárta kapuit az első hazai inkluzív fejlesztő központ és játszóház, a Csodavár Nyíregyháza. Egy olyan hely,

ahol a gyermekek fejlesztése és a családok támogatása mellett kiemelt figyelmet kap az integrált közeg megteremtése, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek együtt játszhassanak és fejlődjenek ép társaikkal.

A központ egyszerre fejlesztő ház a fogyatékossággal élő gyermekek számára, valamint különleges játszóházi szolgáltatásaival egyedi élményt nyújt minden gyermek számára.

Az évforduló alkalmából október 12-én születésnapi bulival ünnepel az intézmény, ahol lesz retro szendvicsezés, édességkóstolás, bűvös kocka, dominó, Bábel torony, mágikus gyűrű, gumizás, ugróiskolázás, újságpapíron táncolás, kazetta pörgető verseny, majd a Görömbei Cukrászda jóvoltából együtt fújja el kicsi és nagy, fogyatékkal élő és ép a nyolc gyertyát a születésnapi tortán.

A Csodavárban értő gondoskodással veszik körül a gyerekeket, és

támogatják a szülőket abban, hogy kibontakoztassák gyermekeik képességeit.

Azért dolgoznak, hogy a gyerekkor játékos éveiben megteremtsük a boldog iskolás- és felnőttkor alapjait. Céljuk, hogy a képességek és készségek fejlesztésének lehetőségeit minden család számára biztosítsák a gyermek születésétől kezdve az általános iskola végéig.

A szakemberek célzott felméréseken kívül is figyelik a gyermekek fejlődését, például a kiscsoportos mozgásos foglalkozások vagy játékos iskolafelkészítő alkalmával. Így azonnal észreveszik, ha bármely területen lemaradás mutatkozik, és az időben korrigálható. Down-szindrómás, autizmussal élő, hallássérült és egyéb sajátos nevelési igényű gyermekek számára pedig az egyéni szükségletekhez leginkább illő, komplex fejlesztő programot dolgoznak ki. A fejlesztés nem áll meg a Csodavár kapuján kilépve: a szülőknek megtanítják, hogyan foglalkozzanak otthon is eredményesen a gyermekükkel.
Csodavár Korai Fejlesztő Centrum

Szóljon hozzá!

Hirdetés