Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A becsültnél jóval drágábban készülnek el a kerékpárutak Nyírbátorban

| 2019. 11. 11. | 13:12:00
Három cég pályázott a munkákra.
A becsültnél jóval drágábban készülnek el a kerékpárutak Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kerékpárutakat építenek a városban összesen nettó 285,3 millió forintért a Fáy András, a Damjanich, az Ipari park utcákon és az Édesanyák útján. A november 11-i Közbeszerzési Értesítő szerint az eredetileg nettó 171,9 millió forintra becsült munkáról szóló vállalkozási szerződést október 12-én írták alá a nyertes kivitelezők és az önkormányzat képviselője.

A budapesti székhelyű Bátor-Komfort Kft. végzi a bicikliút építését a Fáy András utca - Szentvér köz kereszteződéstől az Fáy András utca - Árpád utca kereszteződésig, valamint az Édesanyák útja -  Vár utca kereszteződésétől a Fáy András utca – Szentvér köz kereszteződéséig nettó 62 millió forintért. A Fáy András utcán a tervezett kerékpárút felülete 1 072,5 négyzetméter. A szakemberek feladata a meglévő járda és térkő bontása, a járda szélesítése és az új pályaszerkezet kialakítása. Az Édesanyák útján a tervezett kerékpárút felülete 1 157,8 négyzetméter. A munkások dolga a meglévő járda, térkő és aszfalt bontása, valamint az útcsatlakozás aszfaltburkolatának táblás bontása. A munkára a debreceni Road Kft. és a nyíregyházi Magera Design Kft. is pályázott.

A Debreceni utcai tűzoltóságtól a Jókai Mór kereszteződésig, majd tovább a Damjanich út folytatásaként a Madách utca - Édesanyák útja kereszteződésig a nyíregyházi Magera Design Kft. végzi a szükséges munkálatokat nettó 201,4 millió forintért, mely része a folyóka építése, kerítés áthelyezése, rácsos folyóka elhelyezése. A szakértők feladata a humusz leszedése és a felesleg eltávolítása, a homokos kavics védőréteg leterítése, az aszfaltozás, a kerti szegély építése és a burkolati jelek kézzel és géppel való felfestése. A projektre a budapesti Bátor-Komfort Kft. és a debreceni Road Kft. is pályázott.

Az Ipari park utcán is kerékpárutat építenek nettó 21,8 millió forintért. A főbb műszaki paraméterek között szerepel a meglévő járda aszfaltburkolatának bontása és a kerti szegély építése. A tervezett kerékpárút felülete 878,4 négyzetméter. A munkát a budapesti Bátor-Komfort Kft. végzi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés