Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nők elleni erőszak került a középpontba Nyíregyházán is

| 2019. 11. 26. | 19:07:00
A cél a figyelemfelhívás volt.
A nők elleni erőszak került a középpontba Nyíregyházán is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya

a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából november 25-én megemlékezést szervezett Nyíregyházán,

a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Konferenciatermében a szociális jelzőrendszer tagjai részére.

A rendezvényen elsőként Boglacsik Tímea, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat igazgatója mutatta be a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatainak segítésére létrejött ellátórendszer működését, és feladatait, majd Nagy Adrienn klinikai szakpszichológus tartott a kötődés és bántalmazás témakörében előadást.

A témanapon De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat Emberkereskedelem Elleni Küzdelem programjának vezetője beszámolt arról, hogy több mint 10 éve elkötelezetten küzdenek az emberkereskedelem ellen. Egy megtörtént esetet kapcsán mutatta be a Baptista Szeretetszolgálat komplex segítségnyújtásának lehetőségeit.

Solt Ágnes, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa pedig a családon belüli erőszak és a rendszer válaszai című prezentációját mutatta be a jelenlévőknek.

A szervezők a rendezvény kezdete előtt a résztvevőknek jelképesen egy fehér szalagot adtak át, mellyel az volt a céljuk, hogy még inkább ráirányítsák a figyelmet az erőszakot elszenvedett nőkre.

police.hu

A megemlékezés részeként valamennyi iskolai bűnmegelőzési tanácsadó a számára kijelölt oktatási intézményekben tartott előadásokat a hozzátartozók közötti erőszak témakörében, a bántalmazás fajtáira helyezve a fő hangsúlyt.

A tapasztalatok szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés