Akár nyolc évet is kaphat a kisvárdai drogdíler

Szabolcsihír

2019.11.07. 14:38

Akár nyolc évet is kaphat a kisvárdai drogdíler

Egy nyíregyházi parkolóban kapcsolta le a rendőrség a férfit.

Hirdetés

Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája november 7-én a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban december 7-ig elrendelte H.P. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma, a Nyíregyház Törvényszék sajtószóvivője.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított Kisvárdán és környékén értékesített rendszeresen kábítószert. Október 31-én a férfit egy nyíregyházi lakóház parkolójában igazoltatta a rendőrség, és ekkor autójában megtalálták a feltehetően Budapesten vásárolt, nagy mennyiségű kábítószert. Ugyanezen a napon a rendőrség intézkedés alá vont egy német honosságú személygépkocsit is a Kékcse és Tiszakanyár közötti útszakaszon, amit H.P. gyanúsított megbízásából egy kisvárdai nő vezetett. A gépkocsiban szintén nagy mennyiségű kábítószert találtak.

Az ügyészség egy 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsítja a férfit, így a bíróság álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne.

Erre lehet következtetni abból a tényből is, hogy a gyanúsított az elmúlt években huzamosabb ideig külföldön élt. Mivel a férfi korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt már volt büntetve, a bíróság megállapította azt is, hogy megalapozottan feltehető, tovább folytatná tevékenységét, vagy újabb bűncselekményt követne el, esetleg veszélyeztetné a bizonyítást, ha szabadlábon maradna.

A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Mátészalkai Járásbíróság

Szóljon hozzá!

Hirdetés