Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Értéktárba vonul a nyíregyházi villamoskocsi

| 2019. 11. 19. | 19:22:00
Sokan nosztalgiáznak, amikor elmennek mellette a Hősök terén.
Értéktárba vonul a nyíregyházi villamoskocsi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan a mai napig nem értik, miért kellett felszámolni Nyíregyházán 1969-ben az 1911-ben elindított villamosközlekedést. A magántulajdonban lévő villamoskocsi hosszú évek óta áll a Hősök terén mementóként, hogy aki elmegy mellette, emlékezhessen arra, milyen élmény volt Sóstóra kizakatolni nyáron a nyitott kocsikkal, végig az illatos erdőn.

A kocsinak sokáig keresték a funkciót, ám nem találták. De mi mást is lehetne egy villamoskocsiban tenni, mint utazni? Aztán mégis csak sikerült: a Nyíregyházi Városvédő Egyesület nyaranta rendszeresen kinyitja a villamost - szombatonként és nagyrendezvények alkalmával -, itt lehet hozzájutni az egyesület várostörténeti és az önkormányzat turisztikai kiadványaihoz. Villamostörténeti kiállítás, kifestő is várja az érdeklődőket, no meg lehet villamosjegyet váltani, amit kezel is a kalauz.

A nyíregyházi villamos most bevonul a Nyíregyházi Értéktárba. Szemerey Ádám, Nyíregyházi Vasúttörténeti Kör elnöke mutatja be és indokolja meg, miért is fontos, hogy emléket állítsunk a villamosközlekedésnek. Az előadás november 25-én 16 órakor lesz a Móricz Zsigmond könyvtár kamaratermében.

Jó lenne, ha a Hősök terén erejüket fitogtató garázdák is éreznék, hogy a nyíregyháziaknak mindig nagyot dobban a szívük, amikor a villamos mellett elmennek, és nem rongálnák meg rendszeresen az utolsó Mohikánnak számító kocsit. Mint tették azt ismeretlenek a napokban is.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés