Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fölszállott a páva: nyíregyházi diáknak szurkolunk! Duplán

| 2019. 11. 12. | 09:09:00
Zenél és táncol is.
Fölszállott a páva: nyíregyházi diáknak szurkolunk! Duplán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb növendéknek szurkolhatnak a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai. Majoros Ditta népzenész tanszakos tanuló november 15-én a Magyar Televízió Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorában mutatja meg zenei tudását.

Majoros Ditta a Vikár Sándor Zeneiskolában először citerázni tanult Fekete Krisztiánnál. Ő ismertette meg vele a cimbalmot is, melyet nagyon megszeretett a fiatal tehetség. Idén volt hat éve, hogy tanulni kezdett a magyar hangszeren. A cimbalom mellett az első hangszer, a citera sem merült feledésbe. A szorgalmas, lelkes diák nyaranta több népzenei és néptánc tábor résztvevője, aki mindkét hangszerével gyakorol a táborokban – tájékoztatott Szabó Tünde Júlia intézményvezető-helyettes.

A táborokban tanultakat lelkesen gyakorolja év közben is. A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola alapítványa, a „Zenekultúra Támogatásért Alapítvány” is hozzájárul Ditta sokrétű népzenei képzéséhet, táborokban, év közbeni kurzusokon való részvételéhez. Citerával és cimbalommal is ért már el országos versenyen eredményeket szólóban és a zeneiskola együttesével is. Jelenleg népi éneklést és citerát tanul Hajdú Ágotánál. A népzene mellett az ifjú tehetség táncol is a Tánctanoda Figurkák csoportjában. Ditta a Túróczy Zoltán Evangélikus Általános Iskola 8. évfolyamos tanulója.  Nyelvvizsgára, művészeti szakgimnáziumi felvételire is készül. Ebben az intenzív időszakában köszöntött be a Magyar Televízió Fölszállott a páva című tehetségkutató műsora.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés