Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Házakat tesznek rendbe a Tiszaviden élő szegényeknek

| 2019. 11. 26. | 14:19:00
Szolgáltatóházat is kialakítanak.
Házakat tesznek rendbe a Tiszaviden élő szegényeknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ópályi székhelyű Szalka-Építő Kft. végzi a szegregált élethelyzetek felszámolására kiírt pályázat megvalósítását nettó 141,8 millió forintból. A november 26-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Szondi György utca 13. és 16. szám alatti épületeket rendbe teszik, kialakítják a Csillagpontot, valamint négy lakásos sorházat építenek.

A szakemberek feladata a Petőfi Sándor utcán egy térkő burkolatú gyalogút létrehozása, pihenőpadok kialakítása, valamint a fásítás. A Szondi György utca 19. szám alatti épület jelenleg lakhatatlan állapotban van. A pályázatnak köszönhetően egy szobával bővítik a házat, burkolnak, festenek, nyílászárókat cserélnek, új tetőt építenek. A Szondi György utca 13. szám alatt burkolnak, festenek, cserélik a tetőt és a nyílászárókat. 

A Rákóczi út 24. szám alatt Csillag Szolgáltatóházat alakítanak ki. Az épületet szigetelik, korszerűsítik a komplett villamos- és gépészeti rendszert, cserélik a nyílászárókat. A belső átalakítások révén a tervezett funkciókhoz szükséges helyiségeket, tereket hoznak létre. A Kossuth Lajos utca 17. szám alatt csillagházat létesítenek. Szigetelnek, akadálymentesítenek, korszerűsítik a gépészeti- és a villamosrendszert, kialakítják a szükséges belső tereket.

A József Attila utca 20. szám alatti lakóházat négylakásos sorházzá bővítik, ahol minden egyes lakóegységben egy 6 fős család – megfelelő komfortkörülmények közötti – lakhatása biztosított. Minden egység tartalmaz két-két szobát, továbbá nappali, konyha, étkező helyiségeket, illemhelyet és fürdőszobát. A tervezett sorház egyszintes lesz, műanyag homlokzati nyílászárókkal, az előírásoknak megfelelő hő- és vízszigeteléssel. A sorház összesített alapterülete 292 négyzetméter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés