Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kazinczy-plakett érkezett Nagykállóba

| 2019. 11. 14. | 19:20:00
A Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóját díjazták.
Kazinczy-plakett érkezett Nagykállóba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kazinczy-plakettet nyert Fehér Regina, az Édes Anyanyelvünk országos és kárpát-medencei döntőjén - olvasható Nagykálló hivatalos Facebook oldalán.

Idén 120 középiskolás tanulóból 26-an részesültek a díjban a vetélkedőn, amelynek célja a magyar nyelv ápolása, a nyelvhasználat fejlesztése, a kialakult készségek mérése és minősítése, feladata pedig az általános és közéleti beszédkultúra fejlődésének segítése.

Regina nagykállói iskolás évei alatt szerette meg a magyar nyelvet tanárainak köszönhetően, majd több versenyen is kiválóan szerepelt. Ezt a lelkesedést vitte tovább a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumba, ahol dr. Buczkóné Rangoni Claudia tanárnővel készült a megmérettetésre.

Úgy gondolom, az Édes Anyanyelvünk az egyik legösszetettebb, éppen ezért az egyik legnehezebb nyelvészeti verseny. Büszke vagyok az országos nyolcadik helyezésemre! Viszont nem állok meg, újabb és újabb versenyeket tűztem ki célul a jövőre nézve, amiken igyekszem jól teljesíteni, öregbítve régi általános iskolám és jelenlegi gimnáziumom hírnevét – mondta Fehér Regina.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés