Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Márton napi libalakomákat rendeznek országszerte

| 2019. 11. 07. | 18:45:00
Szabolcsban Nyírbátorban és Nyíregyházán kóstolhat finom étkeket.
Márton napi libalakomákat rendeznek országszerte
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szent Márton napi hagyományokat népszerűsíti új kampányában a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra hívja a turistákat november 11-ig - olvasható az MTÜ MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják,

az MTÜ a Márton napot megelőző időszakban átfogó kampányt folytat annak érdekében, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját, felelevenítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait és felhívja a figyelmet az ünnepi programlehetőségekre. Érdemes útnak indulni, mert a vendéglátóhelyek különleges ajánlatokkal várják a vendégeket országszerte.

Mint kiemelik, Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről, nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Ennek apropóján az MTÜ gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra invitálja a turistákat.

A tematikus kampány célja, hogy a gasztronómiai felfedezések mellett belföldi utazásra is inspiráljon.

Szent Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni és megismerni a különböző liba ételeket, hiszen ilyenkor a vendéglátóhelyek erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte - áll a közleményben.
A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal is együttműködik számos vendéglátóhellyel, amelyeket kiemelten népszerűsít honlapján: a Szent Márton-napi hagyományok ihlette ajánlatokról, kedvezményekről, többletszolgáltatásokról a https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok oldalon találhatók meg információk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés