Hirdetés

Márton napi libalakomákat rendeznek országszerte

MTI

2019.11.07. 17:45

Márton napi libalakomákat rendeznek országszerte
Illusztráció: pixabay.com

Szabolcsban Nyírbátorban és Nyíregyházán kóstolhat finom étkeket.

Hirdetés

Hirdetés

A Szent Márton napi hagyományokat népszerűsíti új kampányában a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra hívja a turistákat november 11-ig - olvasható az MTÜ MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják,

az MTÜ a Márton napot megelőző időszakban átfogó kampányt folytat annak érdekében, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját, felelevenítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait és felhívja a figyelmet az ünnepi programlehetőségekre. Érdemes útnak indulni, mert a vendéglátóhelyek különleges ajánlatokkal várják a vendégeket országszerte.

Mint kiemelik, Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről, nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Ennek apropóján az MTÜ gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra invitálja a turistákat.

A tematikus kampány célja, hogy a gasztronómiai felfedezések mellett belföldi utazásra is inspiráljon.

Szent Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni és megismerni a különböző liba ételeket, hiszen ilyenkor a vendéglátóhelyek erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte - áll a közleményben.
A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal is együttműködik számos vendéglátóhellyel, amelyeket kiemelten népszerűsít honlapján: a Szent Márton-napi hagyományok ihlette ajánlatokról, kedvezményekről, többletszolgáltatásokról a https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok oldalon találhatók meg információk.

Szabolcs-Szatmár-Beregben a nyírbátori Kakukk Étterem és Panzió és a nyíregyházi Kemence Csárda és Szálloda kínál libalakomát Márton napja alkalmából.
Márton napja

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés