Meglepték a szabolcsi csempészek a NAV pénzügyi nyomozóit

2019.11.07. 08:50

Meglepték a szabolcsi csempészek a NAV pénzügyi nyomozóit

A csempészáru még a kocsi oldalán is lógott.

Hirdetés

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói ismét kivontak a forgalomból egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cigarettacsempész bandát. A bűnözőknél a nagy mennyiségű cigarettán túl a hatóságok előli rejtőzködésre szolgáló eszközöket is találtak.

A NAV éjszaka csapott le a csempészekre, akik éppen 17 ezer doboz adózatlan cigit szállítottak.

A szállítás módja azonban még a sokat látott pénzügyi nyomozókat is meglepte: a bűnözők egy Lada Niva típusú személygépkocsit málháztak fel a cigarettával, az autó tetején és oldalán is lógott a gondosan összecsomagolt csempészáru.

A bűnözőknél tartott házkutatáson a további nagy mennyiségű adózatlan cigaretta mellett egy professzionális hőkamera, valamint az egymás közötti rejtett kommunikációt segítő kézi adó-vevő készülék is előkerült.

A nyomozók a 25 millió forint értékű cigarettát, a szállításhoz használt járművet és a hatóság előli rejtőzködésre szolgáló eszközöket is lefoglalták.

A várható jövedéki bírság meghaladja a 40 millió forintot. Az ügyben három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, ha bebizonyosodik bűnösségük, akár 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

A NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz.
NAVcigarettacsempészSzabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szóljon hozzá!

Hirdetés