Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért ne használna életbiztosítás-kalkulátort?

| 2019. 11. 29. | 13:25:00
Életbiztosítás kötésén gondolkodik? Nehezen igazodik el a minden korábbinál szélesebb kínálatban?
Miért ne használna életbiztosítás-kalkulátort?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudja, melyik megoldás lenne az ideális anyagi lehetőségeihez? Napjaink embere életbiztosítást elsősorban egészsége és élete bebiztosítására köt, vagy éppen egyfajta öngondoskodási formaként dönt mellette. A megtakarítással kombinált életbiztosítás minden korábbinál népszerűbb, éppen azért, mert esélyt teremt a későbbi pénzügyi biztonság megvalósítására.

Egyre népszerűbb a megtakarítással kombinált életbiztosítás!

Ha az életbiztosítás témája kerül szóba, akkor legtöbben azonnal a kockázati jellegűre asszociálnak. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy baleset, betegség, halál esetén fizet a biztosító társaság, de a hónapok, évek során befizetett összeget nem lehet egyébként visszakapni. Emiatt választják egyre többen a megtakarítással kombinált életbiztosítást. Ettől az ügyfél a biztosítás védelem előnyeit és a megtakarítási lehetőséget is megkaphatja, ami kétségkívül vonzó lehetőség. A manapság leginkább keresett, úgynevezett unit-linked biztosítások esetén a megtakarítási portfólió szabadon összeállítható, és társítható hozzájuk életbiztosítási védelem is. Nem csak nyugdíjcélra, lakáscélú megtakarításra alkalmas ez a megoldás, hanem akkor is, ha a gyermek számára szeretnénk biztos anyagi körülményeket teremteni.

Fókuszban az öngondoskodás

Az öngondoskodás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az állami nyugdíjrendszer egyre kevésbé képes arra, hogy ellássa feladatait. Nem véletlen, hogy a nyugdíjbiztosítás iránt mind többen érdeklődnek. A nyugdíjas években rendszerint hasonlóan magas kiadásokra lehet számítani, mint egyébként a munkával töltött évek alatt. Ha tehát nem szeretné, hogy életminőségéből alább kelljen adnia, akkor célszerű előre gondolkodnia, és kifejezetten a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás mellett letennie a voksot. Ehhez állami támogatást is igénybe lehet venni, ugyanis ma már a kormány is pontosan látja, hogy a nyugdíjrendszer egyre nagyobb hézagait a leginkább az öngondoskodás előmozdításával lehet betömni. Az éves megtakarítás 20%-a adókedvezményként jóváírható az ügyfél számláján.

Felelős szülőként gondolkodva a gyermek számára történő takarékoskodás is remek választás lehet. A megtakarítási formának köszönhetően a gyermek 18 éves kora után akár oktatásra, akár lakásvásárlásra felhasználható az összegyűlt összeg. Hasonlóképp jó döntés lehet a lakáscélú megtakarítással kombinált életbiztosítás. Napjainkban sokaknak kizárólag a hitelintézetek segítségével sikerülhet otthont teremteni. A korábban megtakarított összeg ilyenkor kifejezetten jól jöhet.

Életbiztosítás-kalkulátorral könnyebb

Nehezen igazodik el az életbiztosítások piacán? Az életbiztosításról való döntését jócskán megkönnyítheti egy ilyen kalkulátorral. Nincs más dolga, mint a futamidőt és a havi megtakarítások összegét beállítani, és máris rangsorolva láthatja azokat az ajánlatokat, melyek relevánsak lehetnek az Ön számára. Nem csak a biztosító nevét láthatja, hanem mindazokat a jellemzőket, számokat és adatokat, melyeket érdemes tudni egy-egy ajánlattal kapcsolatban. A hozamszintre és a rugalmasságra éppen úgy érdemes figyelmet fordítani, int a lejárati összegre, valamint a TKM-re, vagyis a teljes költségmutatóra.

Nem ritka, hogy az érdeklődők nehezen választanak a biztosítók ajánlatai közül, vagy nem tudják, személyes céljaiknak mi felelne meg a leginkább. Ilyenkor hasznos lehet független biztosítási tanácsadó segítségét kérni. Természetesen a végső döntés ügyfélként Önnek kell meghoznia, de személyes igényeinek és lehetőségeinek feltérképezésében jelentősen előremozdíthatja a dolgot a megfelelő szakember. Nem csak Ön mellett áll a döntéshozatalhoz vezető úton, hanem a szakszavak és a lényeges információk pontos ismeretében szakmai tudását is rendelkezésére bocsátja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés