Miért ne használna életbiztosítás-kalkulátort?

szabolcsihir.hu

2019.11.29. 12:25

Miért ne használna életbiztosítás-kalkulátort?

Életbiztosítás kötésén gondolkodik? Nehezen igazodik el a minden korábbinál szélesebb kínálatban?

Hirdetés

Hirdetés

Nem tudja, melyik megoldás lenne az ideális anyagi lehetőségeihez? Napjaink embere életbiztosítást elsősorban egészsége és élete bebiztosítására köt, vagy éppen egyfajta öngondoskodási formaként dönt mellette. A megtakarítással kombinált életbiztosítás minden korábbinál népszerűbb, éppen azért, mert esélyt teremt a későbbi pénzügyi biztonság megvalósítására.

Egyre népszerűbb a megtakarítással kombinált életbiztosítás!

Ha az életbiztosítás témája kerül szóba, akkor legtöbben azonnal a kockázati jellegűre asszociálnak. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy baleset, betegség, halál esetén fizet a biztosító társaság, de a hónapok, évek során befizetett összeget nem lehet egyébként visszakapni. Emiatt választják egyre többen a megtakarítással kombinált életbiztosítást. Ettől az ügyfél a biztosítás védelem előnyeit és a megtakarítási lehetőséget is megkaphatja, ami kétségkívül vonzó lehetőség. A manapság leginkább keresett, úgynevezett unit-linked biztosítások esetén a megtakarítási portfólió szabadon összeállítható, és társítható hozzájuk életbiztosítási védelem is. Nem csak nyugdíjcélra, lakáscélú megtakarításra alkalmas ez a megoldás, hanem akkor is, ha a gyermek számára szeretnénk biztos anyagi körülményeket teremteni.

Fókuszban az öngondoskodás

Az öngondoskodás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az állami nyugdíjrendszer egyre kevésbé képes arra, hogy ellássa feladatait. Nem véletlen, hogy a nyugdíjbiztosítás iránt mind többen érdeklődnek. A nyugdíjas években rendszerint hasonlóan magas kiadásokra lehet számítani, mint egyébként a munkával töltött évek alatt. Ha tehát nem szeretné, hogy életminőségéből alább kelljen adnia, akkor célszerű előre gondolkodnia, és kifejezetten a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás mellett letennie a voksot. Ehhez állami támogatást is igénybe lehet venni, ugyanis ma már a kormány is pontosan látja, hogy a nyugdíjrendszer egyre nagyobb hézagait a leginkább az öngondoskodás előmozdításával lehet betömni. Az éves megtakarítás 20%-a adókedvezményként jóváírható az ügyfél számláján.

Felelős szülőként gondolkodva a gyermek számára történő takarékoskodás is remek választás lehet. A megtakarítási formának köszönhetően a gyermek 18 éves kora után akár oktatásra, akár lakásvásárlásra felhasználható az összegyűlt összeg. Hasonlóképp jó döntés lehet a lakáscélú megtakarítással kombinált életbiztosítás. Napjainkban sokaknak kizárólag a hitelintézetek segítségével sikerülhet otthont teremteni. A korábban megtakarított összeg ilyenkor kifejezetten jól jöhet.

Életbiztosítás-kalkulátorral könnyebb

Nehezen igazodik el az életbiztosítások piacán? Az életbiztosításról való döntését jócskán megkönnyítheti egy ilyen kalkulátorral. Nincs más dolga, mint a futamidőt és a havi megtakarítások összegét beállítani, és máris rangsorolva láthatja azokat az ajánlatokat, melyek relevánsak lehetnek az Ön számára. Nem csak a biztosító nevét láthatja, hanem mindazokat a jellemzőket, számokat és adatokat, melyeket érdemes tudni egy-egy ajánlattal kapcsolatban. A hozamszintre és a rugalmasságra éppen úgy érdemes figyelmet fordítani, int a lejárati összegre, valamint a TKM-re, vagyis a teljes költségmutatóra.

Nem ritka, hogy az érdeklődők nehezen választanak a biztosítók ajánlatai közül, vagy nem tudják, személyes céljaiknak mi felelne meg a leginkább. Ilyenkor hasznos lehet független biztosítási tanácsadó segítségét kérni. Természetesen a végső döntés ügyfélként Önnek kell meghoznia, de személyes igényeinek és lehetőségeinek feltérképezésében jelentősen előremozdíthatja a dolgot a megfelelő szakember. Nem csak Ön mellett áll a döntéshozatalhoz vezető úton, hanem a szakszavak és a lényeges információk pontos ismeretében szakmai tudását is rendelkezésére bocsátja.

A jövő anyagi biztonsága elsősorban azon múlik, hogy milyen döntéseket hoz meg a jelenben, és átlátja-e, milyen lehetőségei vannak a területet illetően. Válassza az öngondoskodásban rejlő erőt, és valósítsa meg céljait a megfelelő életbiztosítás segítségével!
PRéletbiztosítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés