Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem bírt magával egy fiatal férfi Szabolcs megyében, lecsukták

| 2019. 11. 12. | 20:50:00
Felfüggesztett börtönbüntetése alatt többször is lopott.
Nem bírt magával egy fiatal férfi Szabolcs megyében, lecsukták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírbátori Járásbíróság november 11-én gyorsított eljárásban lopás vétségének kísérlete és kifosztás bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte R.S. vádlottat és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság a kiszabott büntetésbe beszámította a vádlott által november 8-tól őrizetben töltött időt.

A tényállás szerint a vádlott november 6-án betörte egy Szabolcs megyei üzlet bejárati ajtajának üvegét, mert onnan édességeket akart ellopni. A vádlottat az üzletben két személy tetten érte, így végül az összekészített 5.703 forint értékű édességet a fiatal férfi nem tudta elvinni.

November 8-án, miután a vádlott hazaért a szülei házába, átment a konyhába, ahol családtagjai aludtak, és az ágy mellett lévő nadrágjuk zsebéből elvett 16.270 forintot. Ekkor a sértett felébredt, kiabálni kezdett, így a férfi a pénzzel együtt kiugrott a szoba ablakán és elmenekült.

A vádlott hasonló bűncselkemények miatt többször volt büntetve.

Fenti cselekményeit a Nyírbátori Járásbíróság által korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetése alatt követte el és emellett egy másik bűncselkeménye miatt jogerősen kiszabott fogházbüntetés végrehajtása során kapott feltételes szabadságra bocsátás időtartama alatt is állt.

A fentiekre tekintettel a bíróság elrendelte az előző elítélései során kapott 1 év 8 hónap börtönbüntetés végrehajtását és rendelkezett az 1 év 6 hónap fogházbüntetés során alkalmazott feltételes szabadság megszüntetéséről is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés