Nyíregyháziak az év legnépszerűbb szállásai között

Szabolcsihír

2019.11.21. 22:12

Nyíregyháziak az év legnépszerűbb szállásai között

Díjátadó volt Budapesten.

Hirdetés

Hirdetés

Két nyíregyházi szálláshely is szerepel idén a legnépszerűbbek között az Szallas.hu rangsorában. A díjakat november 21-én vehették át az érintettek.

Az Art Hotel Zalakaros nyerte el az Év Szállása címet idén, a Szallas.hu immár hetedik éve megrendezett versenyén. Az Év Turisztikai Települése kategória díjazottjai Eger, Tiszafüred és Hajdúszoboszló lettek. A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Nagy Júliát, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turizmusfejlesztési munkacsoport vezetőjét tüntették ki.

Lezárult az Év Szállása 2019 verseny, melyben a legjobb szálláshelyek mellett a településeket, konferenciahoteleket és a turisztikai látnivalókat is díjazták. „Egy olyan szálláshely lett az Év Szállása, amely kifejezi, hogy minden kategóriában lehet minőségi, ár-érték arányban kitűnő vendéglátással kiemelkedőt alkotni, és folyamatosan növelni a vendégek elégedettségét – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. – Ez jól példázza, hogy nem csak a luxus érdemelheti ki a szakmai zsűri, a szavazók és a vendégértékelések között is a legjobb helyezést.” Az Év Szállása 2019 címet ugyanis a 3 csillagos Art Hotel Zalakaros nyerte.

Népszerűségi, minőségi és szakmai díjakkal is jutalmazták a legkedveltebb és legjobb szálláshelyeket. A népszerűségi listák élén a 4-5 csillagos hotelek közül a Hotel Silver Hajdúszoboszló végzett, az 1-3 csillagos hotelek kategóriában a Hotel Unicornis Eger nyert. A nem hotel típusú szálláshelyek közül a Deluxe Apartman Nyíregyháza lett a legjobb. A fővárosi konferenciahotelek közül a La Prima Fashion Hotel Budapest, vidékiek közül pedig a La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad nyertek. 

A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Nagy Júliát, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turizmusfejlesztési munkacsoport vezetőjét tüntették ki. Ezzel a díjjal olyan személyt jutalmaznak, aki szálláshelyével, turisztikai attrakciójával vagy rendezvényével kiemelkedő és példaértékű belföldi turisztikai terméket hozott létre. Nagy Júlia a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai tevékenységének az irányításáért, valamint a Dunamente turisztikai desztináció fejlesztéséért felel, melynek célja a magyarországi piacra szánt márka kialakítása a helyi szolgáltatók és önkormányzatok közreműködésével. Ő hozta létre és vezeti a miskolci és a tokaji turisztikai desztináció menedzsmentet (TDM) is.

A verseny rangsorait a szakmai zsűri, a több mint 1 millió valós vendégértékelés és a rekord mennyiségű, 262 515 szavazat határozták meg.

Eger tarolt

A megmérettetés és a rangos díjátadó célja felhívni a figyelmet a turizmus szakma remekeire és Magyarország kincseire. A szavazatok alapján az Év Turisztikai Települése díjat Eger nyerte, második helyen Tiszafüred, harmadik helyen pedig Hajdúszoboszló végzett. „Tiszafüred dobogós helyezése talán meglepőnek tűnik Eger és Hajdúszoboszló között, de a városmarketing és a szálláshelyek marketing tevékenységének köszönhetően az elmúlt években fokozott érdeklődés övezi a települést” – mondta Szigetvári József. Nemcsak az úti célok, hanem a turisztikai látnivalók is megmérettettek a versenyen. A szavazatok alapján közönségdíjban részesült a Tisza-tavi Mancsos Pancsoló, a diósgyőri vár, és holtversenyben a siklósi vár és a Mini Zoo is. A zsűri minőségi díjjal jutalmazta az egri várat, a Festetics-kastélyt és a Zalakarosi Fürdőt. Az Év Külföldi szálláshelye a Hotel Encián Donovaly lett.

Év Szállása 2019 eredmények

Az Év Szállása 2019: Art Hotel Zalakaros

Minőségi díjak          
4-5 csillagos hotel 70 szoba felett    
1. Hotel Atlantis Hajdúszoboszló
2. Colosseum Hotel Mórahalom
3. Ensana Thermal Hévíz

4-5 csillagos  hotel 70 szoba alatt     
1. Hotel Auris Szeged

2. Pangea Hotel Nyíregyháza
3. Wellness Hotel Kager Harkány

1-3 csillagos hotel      
1. Art Hotel Zalakaros
2. Szinbád Hotel Pécs
3. Hotel Szárcsa Székesfehérvár

Non-Hotel      
1. Villa Marina Balatonboglár
2. Villa Aruba Keszthely
3. Villa Cuvée Egerszalók

Szakmai díjak
4-5 csillagos hotel 70 szoba felett    
1. Hunguest Hotel Palota Lillafüred
2. Hotel Európa Fit Hévíz
3. Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók

4-5 csillagos hotel 70 szoba alatt      
1. Újhuta Kastélyszálló Háromhuta
2. Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár
3. Imola Hotel Platán Eger

1-3 csillagos hotel      
1. Art Hotel Zalakaros
2. Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
3. Hotel Marina Balatonfüred

Non-Hotel      
1. Villa Aruba Keszthely
2. Ég és Föld Borvendégház Szekszárd
3. Hilltop Hideout Szentendre

Népszerűségi díjak   
4-5 csillagos hotel
1. Hotel Silver Hajdúszoboszló
2. Hotel Eger&Park
3. MenDan Magic Spa & Wellness Zalakaros

1-3 csillagos hotel      
1. Hotel Unicornis Eger
2. Royal Hotel Cserkeszőlő
3. Libra Hotel Veresegyház

Non-Hotel      
1. Deluxe Apartman Nyíregyháza
2. Országház Apartman Budapest
3. Galagonya Porta Őriszentpéter

Konferenciahotelek
Budapest: La Prima Fashion Hotel Budapest
Vidék: La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad

Az Év Turisztikai Települése
1. Eger
2. Tiszafüred
3. Hajdúszoboszló

Az Év Turisztikai Attrakciója - Közönségdíj
1.  Tisza-tavi Mancsos Pancsoló
2.  Diósgyőri vár
3.  Siklósi vár (holtverseny)
3.  Mini Zoo

Az Év Turisztikai Attrakciója - Minőségi díj
1.  Egri vár
2.  Festetics-kastély
3.  Zalakarosi Fürdő

A  népszerűségi díj első helyezettje, a sóstói Deluxe Apartman tulajdonosa, Csűri Péter kérdésünkre, hogy mit jelent számára a díj, azt felelte: a díj elismerés a munkájáért a vendégeitől. A Deluxe Apartman tavaly is díjat nyert a Szállás.hu versenyében, akkor Panzió / apartman / vendégház kategóriában első helyezést ért el.

 

Nyíregyháza-SóstógyógyfürdőÉv szállása

Szóljon hozzá!

Hirdetés