Nyíregyházi versmondó sorok között vallatja a sztárokat

Szabolcsihír

2019.11.20. 12:49

Nyíregyházi versmondó sorok között vallatja a sztárokat

Legmélyebb érzelmeikről mesélnek Lutter Imrének.

Hirdetés

Hirdetés

Stílusában és tartalmában is rendhagyó tévéműsort indít november 30-án Lutter Imre. A Radnóti-díjas előadóművész „Sorok között Lutter Imrével" című műsorában ismert barátaival beszélget arról, hogyan változtatta meg az életüket egy vers, és hogy mit gondolnak a világról.

A szórakoztató irodalmi talk show-ban eddig nem ismert titkaikról vallanak sztárvendégei.

Szerelmek, barátság, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák kerülnek fókuszba, s az adott verseket versfilmként is bemutatja, előadja a versmondó művész, műsorvezető.

Az első adás vendége Molnár Ferenc Caramel lesz. Élet a kulisszák mögött, sorsok és sorok között. Ez a mottója, és nagyjából a címe is a műsornak. Molnár Ferenc Caramel énekes, dalszerzőt Kovács András Péter stand-up comedys humorista, majd Al Ghaoui Hesna külpolitikai újságíró és Puskás Peti színész, énekes követi. Az interjúalanyok közt van Várkonyi Attila, vagyis DJ Dominique lemezlovas, Nagy-Kálózy Eszter színművész, Bánki Beni slam poetry előadó, Pindroch Csaba színművész, Jakupcsek Gabriella műsorvezető, Szirmai Gergely YouTuber, filmkritikus, Törőcsik Franciska színművész, valamint Katus Attila és Szentgyörgyi Romeo, a Pécsi Sasok aerobic világbajnokai.

A műsor rávilágít arra, hogy a költészet nem az elit passziója, és nem avítt, poros formátumú, elszállt gondolatok halmaza, hanem izgalmas, emberközeli, mai műnem.

A beszélgetések témái és fordulatai rávilágítanak arra, hogy a versek rólunk, a mi életünkről szólnak, és magunkkal szembesülünk, ha verset olvasunk, hallunk, nézünk: szembesít a saját tetteinkkel és életünkkel, vágyainkkal és félelmeinkkel - mondja a Nyíregyházáról elszármazott, de oda rendszeresen visszatérő előadóművész. A műsorban eddig nem hallott történésekre, különleges pillanatokra és magánéleti sztorikra derül fény.

A vendégek hetente váltják egymást, az első adás november 30-án este, 22:50-től látható az ATV-n, ami azért is izgalmas, mert az előadóművész műsorvezető az ATV és az ATV Spirit csatornahangja. A premiervetítést követően, másnaptól Lutter Imre YouTube csatornáján nézhető a műsor, melynek szakmai partnere a Magyar Versmondók Egyesülete. A műsor előzetese itt nézhető meg: https://youtu.be/lSs1gG0tJc0

Lutter Imre a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, a Nemzeti VERSeny főszervezője, a Bujtor István Filmfesztivál és a Kaleidoszkóp VersFesztivál igazgatója is., aki 2019-ben a költészet napján felállította az egyéni versmondás rekordját, néhány hónapja indította el Facebook oldalán „Vers – mindegy kinek" elnevezésű sorozatát, amelynek lényege, hogy klasszikus és kortárs költők ismert és kevésbé ismert verseit egyedi hangvételben, filmes eszközökkel fűszerezve adja elő, majd néhány nappal később beszél is a versekről Vlasits Barbara színművésznek, szubjektív, érzelmi kötődéseket keresve a költők, a versek és a nézők között. A sorozatot „Verspercek Lutter Imrével" néven az M5 csatorna Felsős című műsora is átvette, így a tévéképernyőn kedden délutánonként elsőként láthatják a nézők a hét versét és a versmondó művész gondolatait.

 

Galéria

Lutter Imre

Hirdetés

Szóljon hozzá!