Segítenek leszokni a dohányzásról Szabolcs megyében

kormanyhivatal.hu

2019.11.21. 17:35

Segítenek leszokni a dohányzásról Szabolcs megyében
Illusztráció

Képzett orvosokhoz és egészségügyi szakdolgozókhoz lehet fordulni.

Hirdetés

Hirdetés

A Ne gyújts rá! Világnap egy nemzetközi mozgalom formájában indult útjára közel öt évtizeddel ezelőtt.

A minden november hónap, harmadik csütörtöki napján megtartott emlékezés célja, hogy minden évben legyen egy olyan nap, amikor a dohányzó emberek nem gyújtanak rá, illetve a társadalom figyelme ráirányul a dohányzás és a passzív dohányzás okozta káros következményekre.

Idén ez november 21-e.

A dohányzás visszaszorításával foglalkozó szakemberek legújabb kihívása az e-cigaretta széleskörű terjedése. Az e-cigaretta nem segíti a dohányzásról való leszokást, használata ugyanolyan káros hatású, mint a hagyományos dohánytermékek fogyasztása.

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság vezetésével európai szintű szakmai irányelvek szerint kiképzett orvosok és egészségügyi szakdolgozók állnak készen országszerte, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, hogy segítsék a dohányzókat a leszokásban.

Az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központban pszichológusok és orvosok nyújtanak telefonos tanácsadást a 06-80-44-20-44-es telefonszámon, ami ingyenesen hívható az év minden napján, 0-24 óra között. A leszokásban segítséget nyújthat a Gond? Egy szál se! telefonos applikáció is.
dohányzásvilágnape-cigarettaSzabolcs-Szatmár-Bereg megyeNe gyújts rá!cigi

Szóljon hozzá!

Hirdetés