Sokan kíváncsiak arra, mi zajlik a nyíregyházi Lego gyárban

MTI

2019.11.21. 18:06

Sokan kíváncsiak arra, mi zajlik a nyíregyházi Lego gyárban
Illusztráció

A Modern Gyárak Éjszakáján megnyitotta kapuit.

Hirdetés

Hirdetés

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az idén harmadik alkalommal megszervezett Modern Gyárak Éjszakája programsorozat. A november 15-i eseményen 5300 látogató tapasztalhatta meg testközelből, hogy miként működnek Magyarország legjobb, leginnovatívabb vállalkozásai.

A regisztráció alapján a legnépszerűbb helyszín a budapesti Lufthansa, a győri Audi és a nyíregyházi Lego volt, mivel gyakorlatilag fél nap alatt az összes látogatói helyük betelt.

2017-ben 25 gyár, 2018-ban 36 gyár vett részt a programban, 2019-ben pedig megduplázódott ez a szám, hiszen összesen 72 gyárba és egy technológiai központba juthattak be az érdeklődők. A látogatók száma hasonló ütemben emelkedett: a tavaly előtti 2100-hoz és a tavalyi 2800-hoz képest idén már 5300 fő vett részt a programokon.

A kötetlen hangulat kialakítása érdekében az üzemek változatos programokkal és meglepetésekkel várták vendégeiket.

A Modern Gyárak Éjszakájára felkért gyárak ezen az estén nemcsak kinyitották kapuikat a nagyközönség előtt, hanem megmutatták a gyártóhelyeken folyó magasan automatizált tevékenységeiket, munkalehetőségeiket, az általuk kínált fejlődési lehetőségeket.

A világszínvonalú hazai ipari létesítmények megismertetése azért is fontos az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) számára, mert kedvet csinálhat a szakmaválasztáshoz vagy egy új pálya kipróbálásához, a vállalkozókat pedig a korszerű technológiák bemutatásával fejlesztésekre ösztönözheti.

LegoModern gyárak éjszakájagyárprogramsorozat

Szóljon hozzá!

Hirdetés