Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorra újulnak meg Szabolcs-Szatmár-Bereg alsóbbrendű útjai

| 2019. 11. 26. | 17:46:00
Ahol már átadták a beruházást, javult a forgalombiztonság.
Sorra újulnak meg Szabolcs-Szatmár-Bereg alsóbbrendű útjai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút teljes körű felújítását indította el.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a program 66 kilométernyi utat érint, melyet a társaság bruttó 1, 407 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósít meg.

Ezek között van a 4105-ös jelű Anarcs-Nyírbátor összekötő út, mely mintegy 3,4 kilométer hosszan teljes körűen újult meg. A kivitelező STRABEL Konzorcium mintegy bruttó 225 millió forintból valósította meg a beruházást.
Az összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők a meglévő régi burkolatot aszfaltréteggel erősítették meg, valamint tartós burkolati jeleket festettek fel. A felújítási szakaszon négy belterületi autóbuszmegállóban szilárd burkolatú leszállóperon épült, a víztelenítés érdekében pedig a szakemberek egyes szakaszokon átépítették a szegélyt.

A 3839-es jelű Fényeslitke-Döge összekötő út mintegy 1,5 kilométeren teljes körűen újult meg. A kivitelező Zemplénkő Kft. mintegy 139 millió forintból valósította meg a beruházást.
A kivitelezők a régi burkolatot aszfaltréteggel erősítették meg, valamint tartós burkolati jeleket festettek fel. A 3839-es út és a 4-es főút csomópontjának cseppszigetes kialakítása és közvilágításának kiépítése is megvalósult. Felújították a csapadékvíz elvezető rendszert, továbbá gondoskodtak a vízelvezetők és a szikkasztó árkok tisztításáról is.

A 3834-es jelű Nyíregyháza-Dombrád-Kékcse összekötő út mintegy 4 kilométeren teljes körűen újult meg. A kivitelező „KE-VÍZ 21” Építőipari Zrt. mintegy 229 millió forintból valósította meg a beruházást. A régi burkolatot két aszfaltréteggel erősítették meg, valamint tartós burkolati jeleket festettek fel. 4 külterületi autóbuszmegállóban szilárd burkolatú leszállóperon épült, felújították a csapadékvíz elvezető rendszert, továbbá gondoskodtak a vízelvezetők és a szikkasztó árkok tisztításáról is.

A felújított szakaszokon jelentős mértékben javult a forgalombiztonság. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés