Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs megyében is ünnepelhetnek a rajzfilmek rajongói

| 2019. 11. 01. | 17:33:00
Több mint száz helyszínen lesznek programok
Szabolcs megyében is ünnepelhetnek a rajzfilmek rajongói
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

November 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Lövőtől Nyíregyházáig, Budapesttől Felpécig az ország legkülönbözőbb pontjain lesznek vetítések és egyéb családi programok Magyarország egyetlen országos szintű filmes eseményén.

Egy hétvégén keresztül több mint 110 helyszínen – mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban, iskolákban – lesz a magyar és a nemzetközi animációé a főszerep.

Lesznek programok többek között Derecskén, Berettyóújfaluban, Miskolcon, Mádon, Putnokon, Nyíregyházán, Újfehértón, Mátészalkán, Csengerben vagy Záhonyban is.

Idén ráadásul fél évszázada, hogy a Mézga család beköltözött az emberek otthonába.

Időn és téren merészen átívelő kalandjaikat azok is ismerik, akik akkor még meg sem születtek. Ennek alkalmából a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije, a 85 éve született Nepp József emléke előtt tisztelgünk, aki a sorozat munkálataiban rendezőként és íróként is részt vett.

Nepp számos más alkotása is látható lesz a Rajzfilmünnepen: többek között a Gusztáv-sorozat, az általa írt Macskafogó vagy első önálló, egész estés filmje, a szatirikus hangvételű Hófehér.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés