Több éves börtön vár a fehérgyarmati fosztogatóra

2019.11.07. 10:06

Több éves börtön vár a fehérgyarmati fosztogatóra
Illusztráció

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

Hirdetés

Több éves börtönbüntetésre számíthat az a férfi, aki a fehérgyarmati kórházban két alvó beteg telefonját is ellopta.

A Fehérgyarmati Járási Ügyészség vádirata szerint a 24 éves kisari férfi többször volt büntetve lopásokért, verekedésért, sőt már droggal is kereskedett.

Július 13-án hajnalban megjelent a fehérgyarmati kórházban azzal az ürüggyel, hogy egy balesetet szenvedett ismerősét szeretné meglátogatni, azonban ez nem volt igaz, mert valójában azért jött, hogy értékeket szerezzen, amit pénzzé tehet. Előbb a nőgyógyászati osztály egyik kórtermébe ment be, ahol a várandóssága kilencedik hónapjában járó alvó sértett éjjeliszekrényéről egy mobiltelefont vett magához. Ezután átment a sebészeti osztályra, ahol egy másik kórteremben a mozgásképtelen állapotban fekvő idős nénitől is elvette a telefonját.

A nővérek észlelték a vádlott gyanús mozgását, ezért kitessékelték a kórházból, majd pedig visszanézték a térfigyelő kamerák felvételeit, melyekből egyértelműen megállapítható volt az, hogy a vádlott követte el a bűncselekményeket.

A rendőrség még aznap délelőtt elfogta a férfit, akinél a telefonokat is megtalálták.

Bár úgy tűnhet, hogy a viszonylag olcsó telefonok ellopását meg lehet úszni enyhébb  büntetéssel, azonban a törvény szerint nem is lopás történt, hanem kifosztás, amiért sokkal súlyosabb büntetés szabható ki. A kifosztás esetében ugyanis az elkövető védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől veszi el a dolgot, amiért legalább öt év szabadságvesztés szabható ki.

Az ügyészség a törvény teljes szigorával lép fel az ilyen elkövetőkkel szemben, ezzel is magyarázható, hogy a vádlott elfogása óta letartóztatásban van, és vele szemben a vádiratban az ügyészség több évig terjedő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Az eljárás a Fehérgyarmati Járásbíróságon folytatódik.
kórházbörtönFehérgyarmatfosztogatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés