Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 50 milliót kaptak a tűzoltók Szabolcs megyében

| 2019. 11. 25. | 17:27:00
Ünnepélyesen átvették az új eszközöket.
Több mint 50 milliót kaptak a tűzoltók Szabolcs megyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtartotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek konferenciáját. Ezt követően a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szertárában ünnepélyes keretek között átvették a pályázaton elnyert eszközeiket az önkéntes tűzoltó egyesületek, az önkormányzati tűzoltóparancsnokságok, valamint az önkéntes mentőszervezetek.

A megyei mentőszervezetek összesen 2,5 millió forint értékben részesültek támogatásban, míg az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóparancsnokságok több mint 50 millió forint értékben.

A rendezvényen Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az eszközök átvételére megjelent szervezeteket. Az igazgató beszédében kiemelte az önkéntesség fontosságát, valamint azt, hogy a 2019 júniusában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén átvonuló vihar felszámolásában az önkéntesek hatalmas szerepet vállaltak.

Hangsúlyozta, elengedhetetlen az, hogy megfelelő eszközökkel és felszerelésekkel, valamint a szükséges képesítéssel rendelkezzenek. Ezekhez nyújt nagy segítséget a megnyert pályázat.

Az ünnepségen kilenc önkéntes tűzoltó egyesület és mentőszervezet, valamint hat önkormányzati tűzoltóparancsnokság vehette át az elnyert eszközeit, így többek között védőruhákat, tömlőket, motoros láncfűrészeket és sisakokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés