Trianonról hirdettek pályázatot diákoknak Szabolcs-Szatmár-Beregben

Szabolcsihír

2019.11.18. 11:50

Trianonról hirdettek pályázatot diákoknak Szabolcs-Szatmár-Beregben
Archív felvétel

Azt kérik, a véleményüket is írják le.

Hirdetés

Hirdetés

Mit jelent nekem Trianon? címmel hirdet pályázatot a Periférián Alapítvány, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a megyei levéltár és a Jósa András Múzeum középiskolai diákoknak és felsőoktatási intézmények hallgatóinak-

A középiskolás diákok maximum négy gépelt oldalnyi terjedelemben fejtsék ki, hogy rokonaik, barátaik, esetleg településük lakói 1920-ban, vagy az elmúlt években hogyan emlékeztek a Magyar Királyság 1920. június 4-én történt megcsonkítására. A pályázat kiíróit érdekli az is, hogy a pályázó miként viszonyul történelmünknek ehhez a Mohácsnál, Buda elfoglalásánál, az 1849-es világosi fegyverletételnél is súlyosabb tragédiájához.

A felsőoktatási intézmények hallgatóinak – Trianonhoz való viszonyulásuk mellett – az a feladata nyolc-kilenc oldalnyi terjedelemben fejtsék ki azt is, hogy kit vagy kiket tartanak felelősnek a tragédia bekövetkeztéért.

Pályadíjak: középiskolás kategóriában az 1-3. helyezett 10, 7 és 5 ezer forint, felsőoktatási intézmény hallgatóinak 30, 20 és 10 ezer forint. 

​A pályamunkák beküldési határideje 2020. január 31. Az írásokat kinyomtatva és elektronikus változatban is kérik.

Postacím: Periférián Alapítvány, 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21.
E-mail: takacs0302@gmail.com
pályázatTrianon

Szóljon hozzá!

Hirdetés