Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új elnökséget választottak Nyíregyházán

| 2019. 11. 27. | 11:51:00
Az ifjúságot érintő helyi önkormányzati döntések meghozatalában véleményezési joga van a szervezetnek.
Új elnökséget választottak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy érdekegyeztető fórumként javítsa a helyi ifjúsági fejlesztések hatékonyságát, valamint Nyíregyháza ifjúsági cselekvési terve végrehajtásának civil kontrolljaként támogassa annak megvalósítását.

A kerekasztal szakmai véleményeztető és javaslattételi joggal rendelkezik az ifjúságot érintő helyi önkormányzati döntések meghozatalában, működését ernyőszervezet-jelleggel, informális szervezetként végzi. A Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal szervezeti és működési szabályzata értelmében esedékessé vált a kerekasztal képviseletét ellátó elnökség megválasztása.

Az elnökség 8 főből – 1 elnök, 1 alelnök és 6 elnökségi tag – áll, megbízatása 2 évre szól.

A kerekasztal legutóbbi ülésén (október 29-én) döntött arról, hogy plusz elnökségi tagként a mindenkori diákpolgármester is az elnökség tagja lesz. Ennek értelmében Ecsedi Noémi diákpolgármester képviseli városunk ifjúsági korosztályát, aki a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 9.-es tanulója. A kerekasztal jövő évi terveiben szerepel a IV. Nyíregyházi Ifjúságkonferencia megszervezése, az „Ifjúsági Hét” és a „Helló Nyíregyháza!” rendezényeken való közreműködés. Emellett az önkormányzat Ifjúsági koncepciójának felülvizsgálatához városi ifjúságkutatásban kívánnak részt venni.

A Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal november 26-ai ülésén a tisztújítás megtörtént. Elnöknek választották Lengyelné Pogácsás Máriát (Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ), alelnöknek Dombóvári Gábort  (Kulturális Életért Közhasznú Egyesület), az elnökség tagjai: Huszti Éva (Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar), Dobróné Tóth Márta (Nyíregyházi Egyetem), Árva Tímea (Köz-PONT Ifjúsági Egyesület), Kovácsné Kecsmár Tímea (Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ), Csorba Bertalan (Mozgáskorlátozottak Sz.-Sz.-B. Megyei Egyesülete), Kocsis Dániel (Nyíregyházi Egyházmegye, Ifjúsági Iroda), Ecsedi Noémi (Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés