Decemberben életbe lép az új vasúti menetrend

2019.11.22. 16:17

Decemberben életbe lép az új vasúti menetrend
Fotó: MÁV

December 15-től lesznek változások.

Hirdetés

Hirdetés

December 15-én lép életbe a MÁV-START 2019/2020-as menetrendje.

Az új vasúti menetrend számos olyan változást hoz az utasok számára, ami bővíti a választható vonatok számát és minőségét, figyelembe veszi az utazási szokásokat, javítja a szolgáltatási színvonalat.

Kiemelt belföldi menetrendi változások között Miskolci és Debreceni vonal is érintett:

  • Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely vonal

A Mezőzombor–Sátoraljaújhely vonalszakasz villamosításának eredményeként az eljutási idő Miskolc és Sátoraljaújhely között átlagosan 5 perccel csökken, míg a leggyorsabb eljutást biztosító Budapest–Sátoraljaújhely viszonylatú, pénteken illetve vasárnap közlekedő közvetlen IC vonatpár menetideje mintegy 35 perccel lesz rövidebb.

Péntekenként a Keleti pályaudvarról 16:30-kor induló Sajó InterCity Sátoraljaújhelyig meghosszabbítva közlekedik. Vasárnaponként Sátoraljaújhelyről Budapestre 16:22-kor indul a közvetlen eljutást biztosító Zemplén InterCity, mely Miskolctól a Szinva InterCity-vel egyesítve közlekedik. A két IC Szerencs és Sátoraljaújhely között csak Bodrogkeresztúron, Olaszliszka-Tolcsván és Sárospatakon áll meg.

  • Debrecen–Nyírábrány vonal

Egy új vonatpár közvetlen vasúti összeköttetést teremt Szatmárnémeti és Budapest, illetve Bécs között. Bécs–Budapest–Püspökladány viszonylatban a Transilvania vonattal egyesítve, Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány–Szatmárnémeti között pedig EC686 és EC687 számú, Szamos IC-ként. Az EC686-os vonat Szatmárnémeti felé 16:50-kor indul Debrecenből, az EC687-es vonat pedig 10:26-kor indul Nyírábrányból az ellenkező irányba. A vonatok belföldi forgalomban is igénybe vehetők, és megállnak Vámospércsen.

Az új menetrenddel kapcsolatos, rendszeresen frissülő tartalom itt elérhető.
MÁVNyíregyházavasútmenetrendváltozás

Szóljon hozzá!

Hirdetés