Hirdetés

Világhírű gospelkórus koncertezik Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2019.11.11. 09:08

Világhírű gospelkórus koncertezik Nyíregyházán

Harmincan énekelnek a színpadon.

Hirdetés

Hirdetés

December 11-én a Continental Arénát elárasztja a felszabadult, önfeledt zenélés. Először látogat Magyarországra a Virginia Union Gospel kórus, a világhírű Every Praise New York-i szólistáival. A nyíregyházi közönség elsőként lehet részese ennek a páratlan közösségi élménynek.

A 30 fős csapat zömében fiatalokból áll, de velük énekel 5 híres New York-i szólista is, többek között a Debrecenben már megfordult David Bratton, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listját az Every Praise című világslágerével, melyet azóta már magyar nyelven is felénekeltek. Jelenleg több mint 60 országban, 120 nyelven éneklik amerikai első számú gospel-slágerét!

Every Praise, több mint 66 millió megtekintés:

A turné karmestere Sir Perry Evans, aki páratlan képességeit néhány éve már megmutatta az amerikai tehetségkutató versenyben, az America's Got Talentben, melyben egészen a döntőig menetelt.

A kórust minden alkalommal egy négy tagból álló zenekar kíséri élőben.

Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afro-amerikai gospel zenéhez, valamint szívhez szóló dalokat adnak elő az igazságról, szegénységről, megértésről és Jézusról.

A szólista és a kórus felelgetős énekéhez látványos, dinamikus koreográfiák tartoznak. Ennek köszönhetően már rengetegszer előfordult, hogy az előadás a közönséget is magával ragadta, és a nézők állva énekeltek a kórussal együtt.

A kórus vezetője, David Bratton, aki pályafutása elején az Oh Happy Day zeneszerzőjével, Edwin Hawkinsszal dolgozott éveken át, de többször adott koncertet a pápa tiszteletére olyan legendákkal együtt, mint például Anastasia, Dee Dee Bridgewater vagy Roberta Flack.

A korszak egyik legtehetségesebb zenésze, a Virginia Union kórus tagja, Quennel Gaskin, aki világhírű zongorista, producer, énekes és író is egyben. Az Oh Happy Day slágerét nagy sikerrel hangszerelte újjá, melyet a magyar közönség is megcsodálhat majd élőben! Népszerűségének köszönhetően a világ zenészei és énekesei hallgatják őt, és tanulmányozzák a zenei stílusát.

A koncert során az örökzöld gospel, és a karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is előadnak majd gospel verzióban, mint a Stand By Me, a Let It Be, vagy Whitney Houstontól az I Love the Lord. Ezek a dalok mind felmelegítik majd a szívünket.

A virtuózos szoprán Allyson Wilson az Ave Mariával és a Lord's Prayerrel kápráztatja el majd a közönséget. Anisa Fowler sokoldalú képességét hozza magával, előadva többek között Mariah Carey Jesus Oh What Wonderful Child című művét. A Virginia Union Gospel kórus pedig egyedi feldolgozásban hozza el a Total Praise, és az Amazing Grace című tradicionális gospel-dalokat, valamint az Oh Happy Day és a Beatles Imagine című számát!

A kórus a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még Romániában, Svájcban, Olaszországban és a Vatikánban is fellép.

Jegyek kaphatók a Sunshine Rádió szerkesztőségében és IDE KATTINTVA

gospel

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés