Anya, apa, fiú: az egész család dílerkedett Nyíregyházán

birosag.hu

2019.12.05. 09:06

Anya, apa, fiú: az egész család dílerkedett Nyíregyházán
A kép illusztráció

Mindannyian börtönben vannak.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája december 4-én a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. március 8-ig meghosszabbította O.R-né gyanúsított letartóztatását. 

A megalapozott gyanú szerint, a gyanúsított a férjével és fiával 2018 novemberétől elfogásuk napjáig heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószereket Budapesten, s azt tovább értékesítették ismeretségi köreikben. A kábítószer beszerzésében és értékesítésében mindhárman részt vettek, a vevőkkel a kapcsolatot közösen tartották. 

2019. április 5-én reggel a gyanúsított és férje egy bérelt autóval Nyíregyházáról Budapestre utaztak azért, hogy ott kábítószert vásároljanak, melyből a fiuk is részesedett volna. A beszerzést követően hazafelé úton a rendőrök követni kezdték őket, majd hosszas üldözés után megállították, és intézkedés alá vonták. Az üldözés közben a náluk lévő kábítószertől úgy próbáltak megszabadulni, hogy azok egy részét kidobálták a kocsi ablakán.

Az autóból 79 darab, összesen 30 gramm tömegű, kábítószer tartalmú tablettát foglaltak le. 

A bíróság szerint az ugyanilyen bűncselekmény miatt már elítélt gyanúsított vonatkozásában továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, esetleg a bizonyítást veszélyeztetné azzal, hogy a büntetőeljárásban résztvevő vagy más személyt befolyásolna.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Az ügy másik két gyanúsítottja szintén börtönben van. A fiú letartóztatását 2020. január 16-ig rendelte el a bíróság, a férj pedig egy korábbi kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kapott jogerős fegyházbüntetését tölti. 
díler

Szóljon hozzá!

Hirdetés