Repülő jégtáblákra figyelmeztetnek az úton

Szabolcsihír

2019.12.03. 15:06

Repülő jégtáblákra figyelmeztetnek az úton
Így el se induljon! (Fotók: police.hu)

Le kell takarítani a jármű tetejéről.

Hirdetés

Hirdetés

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők és elsősorban a tehergépjárművek vezetőinek a figyelmét arra, hogy a téli időjárási körülmények következtében fellépő jégképződés miatt elindulás előtt mindig ellenőrizzék a járműveiket, tisztítsák meg a szélvédőt, és távolítsák el a ráfagyott csapadékot.

Tükrökkel ellenőrzik

A jegesedés megszüntetése a gépjárművezető feladata és egyben kötelessége.

Haladás közben a menetszél a jégtáblákat felszakíthatja, ami a mögöttük, vagy a velük szemben közlekedők számára rendkívül baleset- akár életveszélyes.

Így biztonságos

A tehergépjárművek tetejéről levágódó jégtömeg a megelőző téli időszakban is gyakran okozott súlyos balesetet. Éppen ezért feltétlenül fontos, hogy a szabadban parkoló tehergépjárművek vezetői a ponyváról, dobozos felépítményről, rakományról elindulás előtt, illetve hosszabb út esetében folyamatosan távolítsák el a havat és a jeget.

A csengersimai és a záhonyi közúti határátkelőhelyen a tehergépjárművek ellenőrzése a határátlépés során kiemelt figyelemmel történik. A kutatótükrök segítségével a jegesedés jól ellenőrizhető. Amennyiben a tehergépjármű vezetője a jegesedés megszüntetéséről nem gondoskodik, átléptetését a rendőrség megtagadja, és visszafordítja Románia, illetve Ukrajna területére. Csak a közlekedés szempontjából biztonságos járműveket enmgedik belépni.
határátkelőjég

Szóljon hozzá!

Hirdetés