Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyes sérülést okozott testvérének, elítélték Nyíregyházán

| 2019. 12. 13. | 17:43:00
A kutyáját védte a megsérült fiú.
Életveszélyes sérülést okozott testvérének, elítélték Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék december 13-án tartott előkészítő ülésén gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte Sz.D. vádlottat.

A tényállás szerint a fiatal férfi 2018. december 29-én az esti órákban ittas állapotban érkezett haza, majd szóváltásba keveredett élettársával.

A kiabálás miatt a lakásban tartott kutya folyamatosan ugatott, ami úgy felidegesítette Sz.D.-t, hogy bántani akarta az állatot.

A vádlott testvére menteni akarta a kiskutyát, ezért az ölébe vette, az édesanyjával egy másik szobába menekült, majd a hátával megtámasztotta a szobaajtót, mivel azt nem lehetett kulcsra zárni.

Miután Sz.D. a vállával és felkarjával folyamatosan nyomta az ajtó üvegét, az betört, és egy nagyobb üvegdarab belefúródott a fiú hátába, a gerince mellé-

[Beillesztett cikk: Kutyáját védte a mándoki fiú, majdnem belehalt]

Sz.D. kiskorú testvére a cselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett el. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés