Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évekig lopta a gázt egy nyírbátori férfi

| 2019. 12. 15. | 13:26:00
Ellenőrzést tartottak Nyíregyházán.
Évekig lopta a gázt egy nyírbátori férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnszövetségben elkövetett közveszély okozás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája december 14-én elutasította L.L. gyanúsított letartóztatása iránti ügyészi indítványt és 2020. április 14-ig elrendelte bűnügyi felügyeletét. A gyanúsított a bűnügyi felügyelet ideje alatt ingatlanát a hatóság engedélye nélkül nem hagyhatja el.

A megalapozott gyanú szerint L.L. 2017. és 2019. december 12. között több társával egy nyíregyházi ingatlanon az NKM Energia Zrt. üzemben tartásában lévő gázvezetékről rendszeres haszonszerzés céljából illegálisan gázt vételeztek.

A cseppfolyósított gázt nemcsak a saját, hanem mások gázüzemű járműveinek a működésére is felhasználták. A nyomozóhatóság december 12-én ellenőrzést tartott az ingatlanon a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató szakembereinek közreműködésével, és ennek során gázszivárgást észleltek, így fennált a robbanásveszély.

A bíróság álláspontja szerint a büntetett életű gyanúsított esetében fennáll a veszélye annak, hogy kényszerintézkedés elrendelése nélkül újabb bűncselekményt követne el tekintettel arra, hogy jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás ugyanilyen cselekmény miatt. Ez a veszély azonban nem olyan fokú, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása lenne szükséges. A végzés nem végleges, az ügyészség fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés