Facebook-posztok buktatták le a leveleki zugárusokat

police.hu

2019.12.31. 10:08

Facebook-posztok buktatták le a leveleki zugárusokat

A közösségi oldalon hirdették a tűzijátékokat.

Hirdetés

Hirdetés

Egy népszerű közösségi oldal hirdetése nyomán tartottak ellenőrzést a rendőrök egy leveleki ingatlanban december 30-án. A rendőröknek tudomására jutott, hogy a házban lakó 30 éves férfi interneten árusít pirotechnikai termékeket ismerőseinek engedély nélkül. A férfi otthonában a rendőrök több csomag petárdát és tűzijátékterméket foglaltak le. Elmondása szerint az illegálisan árusított pirotechnikai eszközöket Szlovákiában vásárolta. A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon a férfival szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében még aznap 150 ezer forint pénzbírságot szabtak ki büntetésül.

Másnap reggel a baktalórántházi rendőrök szintén egy közösségi oldal hirdetése alapján vontak intézkedés alá otthonában egy 28 éves leveleki férfit, akitől nagyobb mennyiségű illegálisan árusított 2. és 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátékterméket foglaltak le. A férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében 100 ezer forint pénzbírságot szabtak ki.

Pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak! Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, ezért a működtetésük rendkívül balesetveszélyes. Továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon – az év minden időszakában - továbbra is tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A fenti szabályok megszegéséért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.
bírságtűzijátékLevelek

Szóljon hozzá!

Hirdetés