Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan elkészül a nyíregyházi Korányi út

| 2019. 12. 10. | 15:09:00
Öt hónapja kezdődtek a munkálatok.
Hamarosan elkészül a nyíregyházi Korányi út
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július eleje óta folyik a Korányi út felújítása Nyíregyházán. A körforgalomtól a sóstóhegyi elágazásig tartó szakaszon. Jó hírünk van: kiböjtöltük, hamarosan befejeződnek a munkálatok.

[Beillesztett cikk: Megújul a Korányi Nyíregyházán]

Valóban kiböjtöltük, mert voltak ám olyan időszakok, amikor fél óra is kevés volt a városba jutáshoz. Ezzel együtt türelmesen, békésen zajlott az útépítés

A burkolatfelújításon túl akadálymentesítették a peronokat, szabványosították a buszöblöket, a kerékpáros létesítményekben cél volt a "szakadási pontok" megszüntetése, a csapadékvíz-elvezetés megoldása, új gyalogátkelők kialakítása.

[Beillesztett cikk: Még egy körforgalom Nyíregyházán]

Arra voltunk kíváncsiak, mibe kerül és mikorra várható az út felújításának befejezése, mi a vállalt határidő?
A téliesre fordult időjárási körülmények között is be tudják-e fejezni a beruházást. Ha mégsem tudnák az időjárás miatt befejezni a felújítást, mire számítsanak a Korányit naponta használók?

Kérdéseinkre az alábbi válszt kaptuk a városházi sajtószolgálattól:

A beruházás kivitelezője a Ke-Víz 21 Zrt., a Korányi út felújítása plusz körforgalom építése nettó mintegy 650 millió forint.

"A Korányi Frigyes utca felújítása fontos beruházás városunk életében, ugyanis Nyíregyháza Megyei Jogú Város Integrált Területi Programjának céljai között szerepel a fenntartható városi közlekedés megvalósítása, a környezetbarát mobilitás feltételeinek megteremtése. A megközelíthetőség és elérhetőség fontos alapfeltétele a gazdasági fejlődésnek, a környezetbarát mobilitás fejlesztése pedig a fenntartható városfejlesztés egyik kiemelt területe. Az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra – fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesülését szem előtt tartva a tervezett fejlesztés a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeinek megteremtésével – a gépjármű közlekedés biztonságát is megvalósítva – hozzájárul a fenntartható közlekedési módok részarányának növeléséhez, amely végső soron az éghajlatváltozás csökkenéséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és a még élhetőbb környezet kialakításához Nyíregyházán" - írták.

"A vállalkozó a kivitelezés folyamán szem előtt tartja a helytakarékosság, a felvonulási terület minimalizálása, a környezetterhelés megelőzését, valamint az ingatlanokra való ki- és bejutás biztosítását.

A munkálatok ideje alatt a vállalkozó törekszik a parkolási lehetőség biztosítására az adott körülményekhez, munkafázishoz igazodva, minimalizálva az építési területet.

Jelenleg az utolsó 250 m-es szakaszon a kopóréteg aszfaltozása zajlik.

A buszöblök bazaltbetonozásai elkészültek. A járdaépítés is befejeződött. A kapubejárók helyreállítása is folyamatosan zajlik. A padkarendezési munkálatok is folyamatosak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés