Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közelebb kerülhetünk a természethez a nagykállói könyvtárban

| 2019. 12. 13. | 17:03:00
Különleges fotókiállítás nyílt.
Közelebb kerülhetünk a természethez a nagykállói könyvtárban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 10-én a természet és a természetfotózás kedvelői számára nyílt meg Kardos Áron fotókiállítása a Ratkó József Városi Könyvtár épületében, Nagykállóban.

A fotográfus elmondta: körülbelül tíz éve foglalkozik fotózással, melyben a természetszeretet mellett, lokálpatriótaként Nagykálló inspirálja. A képek többsége is a város mikro- és makrokörnyezetében készült - írják a Facebookon közzétett posztban.

A tárlaton az állat- és növényvilággal kapcsolatos képeket, valamint a természet szépségeit bemutató fotókat láthatnak a látogatók.

A kiállításon a közönséget Simon Szabolcs, a kulturális bizottság tagja köszöntötte, melyet Ficsor Attila gitárművész performansza követett. A tárlat Csutkai Csaba nyíregyházi fotóművész Kardos Áronnal folytatott interaktív beszélgetése keretében került bemutatásra a publikum számára.

Facebook

A mai természetfotózásnak nagyon komoly szerepe van, mely abban rejlik, hogy hírt kell adnunk az eliparosodott, eldurvult világban arról, hogy miket kell óvnunk, ápolnunk. Látom azt a gazdagságot, azt a fejlődési folyamatot, s azt a nagyon érzékeny emberi képalkotást, ami Áronban rejlik. Szeressük, védjük a természetet, mutassuk, mutasd meg a lelkedet ezekkel a képekkel másoknak, hadd lássák máshol is. Ez a kiállítás az egérút arra, hogy szépszámú közönséget kapjanak a fotók a város falain kívül is – mondta Csutkai Csaba.

A kiállításon megtekinthetőek az asztro-, tájkép-, makro-, növény- és állatfotózás témaköreinek remekei is.

Mindenképpen a természetfotózás a fő szerelem számomra, de mindig vannak esküvők, családi fotózások, tablókészítések, tehát az egész területet lefedi a szenvedélyem, de a természetfotózás az, ami a legközelebb áll hozzám, sőt, a kettőt is szoktam ötvözni. Csodáljuk és ápoljuk a környezetünket, óvjuk, vigyázzunk rá, ezzel a kiállítással is próbáltam ezt kifejezni - mondta Kardos Áron, majd Dosztojevszkij szavaival zárta a megnyitót: Csodálatos mit művelhet az emberi lélekkel egyetlen napsugár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés