Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországi Zsidóságért-díjat kapott a nyíregyházi városvédő

| 2019. 12. 16. | 14:21:00
Évek óta szoros kapcsolatban áll a helyi hitközséggel.
Magyarországi Zsidóságért-díjat kapott a nyíregyházi városvédő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)  közgyűlésén, december 15-én adták át az idei Magyarországi Zsidóságért díjat hét arra érdemes személynek. Az elismerést Csendes Tünde, Gyekiczky András, Hábel János, Lednitzky András, Réthelyi Miklós, Szécsi József és Urbán Teréz vehette át a magyarországi zsidóság érdekében végzett, példamutatóan magas színvonalú munkájáért.

A Mazsihisz közgyűlésén Heisler András elnök és dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató adta át a Magyarországi Zsidóságért díjat. A díjazottak között nyíregyházi is van, Urbán Teréz személyében.

Urbán Teréz átveszi a díjat (magánarchívum)

"Urbán Teréz középiskolai tanár a Nyíregyházi Városvédő Egyesület alelnökeként hosszú évek óta szoros kapcsolatban áll a helyi zsidó hitközséggel. Rendszeresen jelennek meg írásai a nyíregyházi zsidóság történetéről, a helyi és a megyei zsidóság múltjáról a Sófár című lapban, ahol nélkülözhetetlen lektori feladatokat is ellát társadalmi munkában. Rendszeres résztvevője a hitközség vallási, kulturális rendezvényeinek, hívő keresztyénként nagy empátiával viseltetik a tragikus zsidó sorskérdések iránt" hangzott el a díjazott laudációjában.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés