Nyíregyházán bővített a Magyar Posta

2019.12.03. 17:59

Nyíregyházán bővített a Magyar Posta
Facebook

2700 négyzetméterrel nőtt az üzemi terület.

Hirdetés

Hirdetés

Több mint 5500 négyzetméterrel bővítette logisztikai feldolgozási területét a Magyar Posta.

Folytatják a vidéki depóhálózat modernizálását. Az infrastrukturális fejlesztéssorozat részeként az eddigi hat kibővített üzem után újabb két vidéki logisztikai telephelyen üzemel nagyobb területen a csomagfeldolgozás.

Nyíregyházán csaknem 2700 négyzetméterrel nőtt az üzemi terület, Füzesabonyban pedig új helyen, majdnem 2900 négyzetméterrel nagyobb területen zajlik a csomagfeldolgozás.

A bővítésekre azért van szükség, mert a folyamatosan növekvő csomagmennyiség, nagyobb kapacitást, ezáltal nagyobb üzemi területet is igényel. Idén októberben és novemberben is jelentősen bővült a küldemények száma az előző évhez képest.

Menyhárt Zoltán, az MPL+ logisztikai fejlesztési projekt vezetője a sajtótájékozatón elmondta: a tervezett 23 országos depóhálózat részeként bővült a nyíregyházi és a füzesabonyi üzem, ami az idei karácsonyi időszakban is segítséget jelent a hatékonyabb feldolgozásban.

A cél a modern logisztikai infrastruktúra kialakítása, amely a depóbővítéseken túl az üzemek automatizálását, informatikai fejlesztéseket jelent.

Várakozásaink szerint az idei karácsonyi szezonban 15 százalékkal lesz több az árutartalmú küldemények száma, mint 2018-ban. Csorba László, a Magyar Posta logisztikai igazgatója azt mondta: bár még a decemberi erős hetek előttünk vannak, éves szinten a várakozásunk szerint ismét kétszámjegyű lesz a csomag- és csomagjellegű küldemények mennyiségének növekedése, és idén is a nemzetközi küldemények mennyisége nőtt dinamikusabban.

A Magyar Posta számára a GKI Digital által készített felmérés szerint évről-évre növekszik mind a külföldi, mind a belföldi internetes vásárlások mennyisége.

Jelenleg mintegy 3,2 millió magyar vásárol legalább egyszer online évente. Tavaly az átlagos vásárlási érték átlépte a 11 ezer forintot.

A tapasztalatok szerint, kismértékben és elsősorban a nagyvárosokban élők esetében csökken a házhozszállítást igénylők aránya, helyette a rugalmasabb átvételi pontokat preferálják. Számos webáruház decemberben már közzéteszi honlapján, hogy meddig garantálja a karácsony előtti kiszállítást, érdemes ennek figyelembevételével dönteni a vásárlásról.

A Magyar Posta a szállítási és átfutási idők tekintetében azt javasolja, hogy amennyiben karácsonyra adnak fel csomagot szeretteiknek, azt a postákon december 19-ig tegyék meg.
NyíregyházacsomagMagyar Postalogisztikabővítéstelephely

Szóljon hozzá!

Hirdetés