Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orgazda menekült a járőrök elől a 41-es főúton

| 2019. 12. 12. | 12:32:00
Hatmilliót érő zsákmányt hagyott hátra Vásárosnamény közelében.
Orgazda menekült a járőrök elől a 41-es főúton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki egy ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy jövedéki ellenőrzés alól elvont dohányterméket szállít gépkocsijával Beregdarócról Magyarországra.

A vád szerint ennek érdekében Beregdarócon jövedéki ellenőrzés alól elvont dohányterméket vett fel társával, majd elindultak Nyíregyháza irányába. A vádlott és társa a gépjárművel 2018. július 28-án, a reggeli órákban elindultak Beregdarócról, amikor a vádlott társa nagy sebességgel kihajtott a 41-es számú főútra. Ekkor a NAV járőrei ellenőrzés alá akarták vonni az autót és utasait, azonban a járőrök jelzésére nem álltak meg, elhajtottak Vásárosnaményi irányába. Útközben a gépjármű első kerekének felnijéről a gumiabroncs lefordult, így egy bevásárlóközpont parkolójában megálltak, majd elmenekültek a helyszínről.

A hátrahagyott gépkocsi utas- csomagterében a járőrök 4 496 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak, melynek forgalmi értéke 6 069 600 forint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés