Ötmilliót lopott három pancser egy nyíregyházi magánklinikáról

Szabolcsihír

2019.12.06. 13:58

Ötmilliót lopott három pancser egy nyíregyházi magánklinikáról
A kép illusztráció

Nagyon hamar lebuktak.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyházi Járási Ügyészség lopás minősített esete miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik 2019 júliusában egy nyíregyházi magánklinika széfjét feltörték, s abból több mint 5 millió forintot vittek el - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség    helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint egy kemecsei férfi az élettársától véletlenül tudomást szerzett arról, hogy az egyik nyíregyházi magánklinika széfjében esténként több millió forintot őriznek.

2019. július első napjaiban felkereste egyik Pest megyében lakó, büntetett előéletű ismerősét, és megbízta azzal, hogy a pénzt lopja el. Elmondta neki, hogy hol találja a széfet, és hogyan lehet az épületbe észrevétlenül bejutni. Mindezért 2 millió forintot kért, amiből a tartozását kívánta rendezni.

Néhány nappal később a lopást a nagyvarsányi férfi végrehajtotta, úgy hogy Budapestről indulva, magával vitte egyik ismerősét, azért, hogy ő az utcán figyeljen és őrködjön.

A férfi hajnalban egy erővágó segítségével bejutott az épületbe, majd a széfet egy kalapáccsal szétverte, és magához vette a több mint 5 millió forintot tartalmazó borítékot.

A lopást ténylegesen végrehajtó férfi és segítője egy szlovák rendszámú személygépkocsival hajtott el a helyszínről, azonban nem sokáig örülhettek a zsákmánynak, mert a rendőrök 9 perccel az elkövetés után a városból kivezető úton elfogták őket, az ellopott pénzt is megtalálták náluk.

Az ügyészség mindhárom elkövetőt, a tettest, a bűnsegédet, és a felbújtót is lopás minősített esetével vádolja, velük szemben több éves börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.

Nyíregyházalopásmagánklinika

Szóljon hozzá!

Hirdetés