Pár ezer forintot zsákmányoltak a nyíregyházi perselytolvajok

szabolcsihir.hu

2019.12.20. 09:40

Pár ezer forintot zsákmányoltak a nyíregyházi perselytolvajok
A kép illusztráció.

Börtönbe küldenék a két elkövetőt.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség 72 órán belül a bíróság elé állítja azt a két elkövetőt, akik december 17-én délután az egyik nyíregyházi templom adománygyűjtő perselyét fosztották ki. A középkorú férfi és élettársa kedden a karácsonyi vásárban italozott, szórakozott, majd amikor elfogyott a pénzük elhatározták, hogy betérnek a templomba. Ott meglátták az asztalra kihelyezett, leragasztott adománygyűjtő dobozt, azt magukhoz vették és beültek egy padba.

A férfi a papírdoboz tetején lévő ragasztót beszakítva közel háromezer forintot vett magához, miközben élettársa testével takarta őt.

Amikor a perselyt hátrahagyva elmentek a templomból, a bűncselekményt észlelő templomi alkalmazott értesítette a rendőrséget, így a két elkövetőt perceken belül a belvárosban elfogták, az ellopott pénzt lefoglalták, mert azt még nem volt alkalmuk elkölteni.

Az adomány eltulajdonítása – különösen az adventi időszakban – erkölcsileg olyan mélyen elítélendő cselekmény, amely miatt az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását tartja elfogadhatónak a két többszörösen büntetett előéletű elkövetővel szemben, ezért börtönbüntetés kiszabására tesz indítványt a Járásbíróságon.
Nyíregyházaperselypénz

Szóljon hozzá!

Hirdetés