Saját otthonában ütötte, rúgta apját a Szabolcs megyei férfi

szabolcsihir.hu

2019.12.05. 12:49

Saját otthonában ütötte, rúgta apját a Szabolcs megyei férfi
A kép illusztráció.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Hirdetés

Hirdetés

Testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte Sz.M.S. vádlottat gyorsított eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság december 4-én.

A tényállás szerint a vádlott együtt él szüleivel egy Szabolcs megyei településen. November 6-án, az esti órákban a közöttük korábban fennálló konfliktusok miatt a 26 éves férfi otthonukban szidalmazni kezdte édesapját, kiabált vele, trágár szavakkal illette, és megöléssel fenyegette. A sértett – a további viszály elkerülése érdekében – megkérte a feleségét, értesítse a rendőrséget, ő pedig lement a ház földszintjén kialakított bolthelyiségébe. Sz.M.S. követte édesapját, a hátára ugorva a földre döntötte, majd a padlónak szorítva több alkalommal ököllel a fején megütötte. Miután a vádlott felállt, a földön fekvő apja oldalába és hátába többször belerúgott, majd kiment a bolt elé. Ekkor édesanyja bezárta az ajtót, így megakadályozta a további bántalmazást. A vádlott is értesítette a rendőrséget és a mentőket.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban tekintettel a bántalmazás módjára, annak intenzitására, csupán a véletlenen múlt, hogy súlyosabb sérülése nem keletkezett.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyetesti sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés