Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyosabb büntetést kérnek a nagyecsedi gyilkosra

| 2019. 12. 10. | 10:54:00
Cipőfűzővel fojtotta meg barátnőjét.
Súlyosabb büntetést kérnek a nagyecsedi gyilkosra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt a húsz év fegyházbüntetésre ítélt vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta december 10-én a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség.

A törvényszék ítélete szerint a 30 éves, többszörös visszaeső vádlott 2018 nyarán családi okok miatt rövid eltávozást kapott a börtönből. Felkereste volt élettársát, és közölte vele, hogy nem akar visszamenni a börtönbe, bujkálni fog, s kérte, hogy tartson vele ő is. Egy Nagyecsed melletti erdős részen a 19 éves sértett próbálta lebeszélni a vádlottat arról, hogy elszökjön, bujkáljon büntetése elől, s javasolta, hogy inkább térjen vissza a bv. intézetbe. Ezen a vádlott feldühödött, úgy vélte, a lány más személy miatt akarja visszaküldeni őt a börtönbe, s a nadrágja derékrészéből elővett egy cipőfűzőt, melyet a sértett nyakán átvetve olyan erősen meghúzott, hogy a lány a szorítás következtében a helyszínen meghalt. Miután a holttestet magára hagyta, hozzátartozóinak nyomban bevallotta tettét, majd elrejtőzött.

A rendőrök másnap reggel fogták el a rejtekhelyén.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, mivel a vádlott a bűncselekményeit szabadságvesztés végrehajtása alatt és többszörös visszaesőként követte el, fegyházbüntetést érdemel, amelyből feltételes szabadságra már nem bocsátható. A vádhatóság a büntetés súlyosítása iránt jelentett be fellebbezést, a vádlott és a védő az emberölés enyhébb megítélését kérte. A bíróság a vádlottat korábban már több esetben ítélte el különböző erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az általános és az egyéni megelőzés érdekében a börtönviselt vádlott fegyházbüntetésének hosszabb tartamban történő kiszabása indokolt.

[Beillesztett cikk: Gyilkosság lett az eltávból Nagyecseden]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés