Több órás sorban állás várható egyes Szabolcs megyei határátkelőkön

szabolcsihir.hu

2019.12.06. 20:20

Több órás sorban állás várható egyes Szabolcs megyei határátkelőkön
A kép illusztráció.

A szokásosnál élénkebb forgalomra lehet számítani.

Hirdetés

Hirdetés

Hétvégén több határátkelőhelyen is élénkebb forgalom várható az ünnepek közeledte miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata december 6-án a rendőrségi honlapon.

A közlemény szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a beregsurányi közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban – főleg belépő irányban – a hét minden napján már a hajnali óráktól számolhatnak az utazók 60-90 perc várakozással, ezért a rendőrség a 7 és 19 óra között üzemelő barabási közúti határátkelőhelyet javasolja a belépésre. Kilépő irányban az időszakosan megnövekvő forgalom miatt elsősorban a délutáni és esti órákban alakulhat ki 30-60 perc várakozás.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban belépő irányban a hét minden napján 30-90 perc várakozásra kell számítani. Csütörtökön a délutáni óráktól hétfőig a megnövekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan akár két óra is lehet. A teherforgalomban a várakozás mindkét irányban elérheti a 60-120 percet.

Csengersimánál a kilépő irányban pénteken déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely miatt akár egyórás várakozás is előfordulhat. Hétvégén a belépő irányban szintén 60 perc várakozásra kell számítani. Ott a belépő teherforgalomban a kamionstop időszakát követően alakulhat ki 30-120 perc várakozás.

Vállaj közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban a hétvégi időszakban reggeltől kora délutánig és vasárnap a belépő irányban 30-60 perc várakozás is kialakulhat.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében főként belépő irányban hétközben a délelőtti óráktól alakulhat ki esetenként 30-60, de akár kétórás várakozás is.

Barabás és Lónya közúti határátkelőhelyen pedig elsősorban a határátkelőhelyek zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 60 percet a várakozás.

A közlemény szerint várhatóan az év végéig az áruszállítást végző gépjárművek egyre növekvő forgalmára kell számítani. Az adventi időszakban az elmúlt évek tapasztalatai szerint a hétvégéken megnő a határmenti, úgynevezett bevásárló turizmus miatt átlépő személyek száma is, ezért szombaton és vasárnap napközben is élénkebb forgalommal lehet számolni a közúti határátkelőhelyeken.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésről (hólánc, meleg folyadék, takaró).
ZáhonyhatárátkelőBarabásCsengersimaLónyaBeregsurányVállajTiszabecs

Szóljon hozzá!

Hirdetés