Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több száz fiatalt mentorálnak nyíregyházi egyetemisták

| 2019. 12. 12. | 19:25:00
Népszerű a Tanítsunk Magyarországért program.
Több száz fiatalt mentorálnak nyíregyházi egyetemisták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy egyetem - Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs - kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál a Tanítsunk Magyarországért program keretében - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára december 12-én, Debrecenben.

György László, miközben vámospércsi hetedikeseknek bemutatta a Schaeffler Magyarország - FAG korszerű csapágygyárát, emlékeztetett rá: a Tanítsunk Magyarországért programot azért kezdeményezték, hogy a munkahelyektől és továbbtanulási lehetőségektől távol lévő településeken élő fiataloknak 14 éves korukban ne jelentsen traumát a továbbtanulás és az utazás, amely a tapasztalatok szerint eddig a legtöbb lemorzsolódást okozta a középiskolákban.

Az egyetemi mentorprogram keretében egyetemisták veszik szárnyaik alá az általános iskolásokat.

A csapágygyárba ellátogató vámospércsi diákokat például elvitték a nyíregyházi állatkertbe, megmutatták nekik a Debreceni Egyetem kollégiumát, konditeremben voltak, majd pizzát ettek, és a nap élményeit egy tízes skálán 100-ra értékelték résztvevők.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés