250 millióból nyitott mozit egy nyíregyházi cég a Balatonnál

MTI

2020.01.17. 16:20

250 millióból nyitott mozit egy nyíregyházi cég a Balatonnál
Illusztráció

Hiánypótló beruházás volt ez Gyenesdiáson.

Hirdetés

Hirdetés

A Balaton térségében a legnagyobb befogadóképességű, újonnan kialakított mozi nyílt meg január 16-án Gyenesdiáson.

A Keszthely határában lévő Liget Plázában, a mintegy 20 éve kialakított, de eddig be nem fejezett kéttermes mozit a nyíregyházi Szabolcs Cinema Kft. csaknem 250 millió forintos beruházással nyitotta meg.

Iván László, a cég ügyvezetője a megnyitón elmondta: a 300 személyes nagytermet és a hamarosan megnyíló 120 személyes kisebb termet a 3D-s filmekhez is alkalmas legkorszerűbb vetítés- és hangtechnikával szerelték fel, székei pedig az átlagosnál is szélesebbek.

Kisvárdán és Fehérgyarmaton üzemeltetnek filmszínházakat, de a keleti országrészben hordozható vetítőkkel még csaknem tíz településen vetítenek mozifilmeket.

Arra még évekkel ezelőtt figyelt fel, hogy Keszthely térségében nem üzemel egész éven át nyitva tartó mozi, az új vetítőhelynek helyet adó épületrészt végül egy felszámolási eljárás után vásárolta meg.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere azt mondta: az 1990-es évekig volt egy kisebb mozi a településen. A Keszthely és Gyenesdiás határán mintegy két évtizede megépült bevásárlóközpontban kialakították ugyan egy mozinak a helyét, de végül ez mostanáig csak egy üres betonszarkofág volt.

A térségben mintegy 60 ezer ember él, számukra és az oda érkező turisták számára is hiánypótló időtöltési lehetőséget biztosít az újonnan kialakított filmszínház.

A csaknem tíz embert foglalkoztató mozi a vetítéseken kívül konferenciák, előadások megtartására is lehetőséget biztosít.
NyíregyházamoziBalatonberuházás

Szóljon hozzá!

Hirdetés