Bács-Kiskun megyéből jött, Nyíregyházán lopott

Nyíregyházi Törvényszék

2020.01.10. 18:32

Bács-Kiskun megyéből jött, Nyíregyházán lopott
Illusztráció

Többször volt már büntetve.

Hirdetés

Hirdetés

A több rendbeli lopás bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája január 10-én egy hónap időtartamra elrendelte H.K.Gy. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint, a Bács-Kiskun megyei férfi január 9-én a délutáni órákban a teraszajtót befeszítve két nyíregyházi lakóházba is bement, és onnan készpénzt, különböző vagyontárgyakat tulajdonított el összesen 2.830.000 forint értékben.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított több alkalommal volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

A fenti cselekményt különös és többszörös visszaesőként, feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt követte el, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Mivel lakóhelye Nyíregyházától távol esik, munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik, feltehető, hogy a városba is csak a bűncselekmények elkövetése miatt érkezett, a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A végzést az érintettek tudomásul vették, így az végleges.
Nyíregyházalopásbíróság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3