Hirdetés

Elektromos autókat kapott a kisvárdai kórház

Facebook

2020.01.14. 18:08

Elektromos autókat kapott a kisvárdai kórház
Facebook

Nagy segítség lesz a két jármű.

Hirdetés

Hirdetés

Január 14-től két elektromos autó segíti a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház munkáját. Megérkeztek az intézménybe a Volkswagen Golf típusú E-autók.

​Vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, helybeni ügyintézésre, szakemberek utaztatására (Nyíregyháza, Debrecen) használják majd az új járműveket.

A magyar kormány biztosította 3 milliárd forintból összesen 249 elektromos járművet szerzett be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (AEEK), melyeket az ország 90 egészségügyi intézménye között osztott szét.

A két jármű teljesen elektromos meghajtású, egy töltéssel kétszáz kilométert tudnak megtenni. Jár hozzájuk nyári és téli gumi szett, és az összes, mai kornak megfelelő extrával fel vannak szerelve.

Az E-autó használata éves szinten komoly költségmegtakarítást eredményez majd, hiszen a töltéshez használt elektromos áram olcsóbb, mint az üzemanyag, ráadásul a kórház területén telepített napelempark jelentős mennyiségű elektromos energiát termel, amit szintén fel lehet használni a járművek töltésére.
KisvárdaFelső-Szabolcsi Kórházelektromos autóe-autó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés