Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetesbe kerültek a tiszaeszlári támadók

| 2020. 01. 09. | 15:55:00
Egyikük még csak 17 éves.
Előzetesbe kerültek a tiszaeszlári támadók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája január 9-én egy hónap időtartamra elrendelte M.Á. és fiatalkorú K.K.E. gyanúsítottak letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint január 5-én, hajnali 3 óra körül három férfi Tiszaeszláron közlekedett autóval, amikor az elromlott, így az út szélére húzódtak és kiszálltak a járműből. Ekkor odaért melléjük M.Á. és fiatalkorú K.K.E. gyanúsított, akik lökdösni, majd ütlegelni kezdték a sértetteket.

Fiatalkorú K.K.E. gyanúsított az autó mögött álló egyik sértettet többször ököllel arcon ütötte, majd a másik férfi fejét és arcát ütötte. A gyanúsítottak a harmadik férfit is ütni kezdték, majd a földön fekvő sértettet nagy erővel rúgták testszerte.

A sértettek azért, hogy a további bántalmazást elkerüljék, beszálltak az autóba és magukra zárták az ajtót. Ezután a gyanúsítottak a járművet kezdték el rugdosni, fa léccel ütni, közben pénzt követeltek a sértettektől. Az erőszak és fenyegetés hatására a sértettek kidobták az autó ablakán a náluk található készpénzt, így a gyanúsítottak távoztak a helyszínről. A bántalmazás következtében az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, míg a másik két férfi könnyebb sérüléseket.

[Beillesztett cikk: Faággal a kézben követelték a pénzt a tiszaeszlári rablók]

A bíróság szerint, tekintettel az eljárás tárgyát képező bűncselekmények elkövetésének körülményeire, kiemelkedő tárgyi súlyára és annak úton álló jellegére, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének vagy a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítenének és ezzel veszélyeztetnék a bizonyítást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés