Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberkereskedelem: rács mögött maradnak a futtatók

| 2020. 01. 23. | 16:23:00
Nyíregyházán döntöttek sorsukról.
Emberkereskedelem: rács mögött maradnak a futtatók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban B.I., B.Gy. és O.Gy. gyanúsítottak letartóztatását április 25-ig meghosszabbította a Nyíregyházi Járásbíróság, míg B.G. gyanúsított letartóztatását megszűntette és május 23-ig bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak olyan bűnszervezetet hoztak létre és irányítottak, amely 2015-től Magyarországról szervezetten szállított külföldre – kiszolgáltatott helyzetű, szerény anyagi körülmények között élő, tőlük anyagi függőségben lévő – magyar nőket azért, hogy prostitúciós munkát végeztessenek velük. A feladatokat megosztották egymás között, egyesek a nehéz sorsú nők felkutatását, beszervezését, mások Németországba szállításukat, illetve ottani munkavégzésük felügyeletét ellenőrizték. A rendelkezésre álló adatok alapján a tíznél több fiatal nőt gyakran testi bántalmazással fenyegetve kényszerítették arra, hogy napi 10-16 órában pénzért, idegen férfiaknak szexuális szolgáltatást nyújtsanak.

A gyanúsítottak a kizsákmányolt nők bevételének felét elvették, egymás között elosztották, s luxus életszínvonalat biztosítottak maguknak.

A gyanúsítottak letartóztatását 2019 áprilisában rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság. Az ügyben a nyomozás még folyamatban van, és a bíróság szerint a letartóztatás feltételei továbbra is változatlanul fennállnak a három férfi vonatkozásában. A megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya és törvényi fenyegetettsége miatt még rendezett családi körülményeik ellenére is változatlanul fennáll a reális veszélye annak, hogy a hatóságok elől elszöknének vagy elrejtőznének. Büntetett előéletük miatt pedig megalapozottan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el, vagy tanúk befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítás további menetét.

B.G. gyanúsított esetében a nyomozás jelenlegi állására tekintettel a bíróság úgy ítélte meg, vele szemben nem indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása, ezért a letartóztatását megszüntette és bűnügyi felügyeletét rendelte el. Ez alatt a férfi a baktalórántházi lakását engedély nélkül nem hagyhatja el, és emellett köteles a mozgását nyomon követő technikai eszközt viselni. 

[Beillesztett cikk: Így fogták el a lányokat futtató szabolcsiakat]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés