Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fojtogatta nevelőjét egy 16 éves szabolcsi fiú

| 2020. 01. 02. | 12:25:00
Beismerte tettét.
Fojtogatta nevelőjét egy 16 éves szabolcsi fiú
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javítóintézetbe küldené az ügyész azt az állami nevelésben lévő fiút, aki tavaly októberben a nevelőnője nyakát szorongatta. A nyíregyházi ügyészség vádirata szerint a 16 éves fiú a megye egyik lakásotthonában él intézeti neveltként. 2019 októberében, egyik este a vádlott szeretett volna kimenni a lakásotthonból, mert a közeli benzinkúton cigarettacsikket akart gyűjteni, hogy azokból majd cigarettát sodorhat magának. Természetesen a gyermekfelügyelőként dolgozó sértett ezt megtiltotta, de a vádlott mégis kiszökött.

Visszaérkezése után vitába keveredett a nevelőnővel, annak nyakát átkarolta, a hóna alá szorította, dulakodás közben az ágyra húzta, majd mindketten a földre estek.

A vádlott csak akkor engedte el nevelőjét, amikor egy intézeti társa erre többször erélyesen felszólította. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a nyakán. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja az egyébként büntetlen előéletű és beismerő vallomást tett fiút, és a vádiratban azt indítványozta az ügyész, hogy javítóintézeti nevelést rendeljen el a bíróság, ami legalább egy évig fog tartani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés