Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Irány Barcelona!

| 2020. 01. 06. | 18:23:00
Aki már járt itt, azonnal beleszeretett.
Irány Barcelona!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik utazó embertípus az, aki előre megtervezi, hogy mit szeretne majd megnézni a nyaralás során, útikönyvet vesz, míg a másik típus rábízza magát a helyi benyomásokra, és az adott helyszínt a saját érzései szerint fedezi fel. Ha biztosra akarsz menni, nem árt egy-két dolognak utána járni egy utazás során, így biztosan nem hagysz ki semmi fontos látnivalót. Barcelonában például a sok híres látványosság mellett, akadnak olyan érdekességek is, amikre magadtól nem biztos, hogy rátalálnál a helyszínen.

Barcelona egy nagyon kedvelt utazási célpont, Európa egyik legszebb városa. Egy lüktető, pezsgő, élhető város, fiatalok és idősek kedvence egyaránt. Aki már járt itt, azonnal beleszeretett. Természetesen ebben a városban is vannak olyan látnivalók, amiket az egész világ ismer, és ahová minden turista szeretne eljutni.

Érdemes azonban kicsit utána járni, hiszen Barcelonában rengeteg a látnivaló, a Sagrada Famílián, és a Güell-parkon kívül számos más érdekességet is felfedezhetünk.

Az egyik legbiztosabb dolog Barcelonával kapcsolatban, hogy aki ide eljut, az biztosan végigsétál a Las Ramblas sétálóutcáin. Ennek a hosszú és szerteágazó utcának a végén található például a Kolumbusz-szobor, ami egy 60 méteres oszlop tetejéről mutat a Földközi-tenger felé. Emléket állít ez a szobor annak, hogy Kolumbusz Amerikából hazatérve Barcelonában találkozott Ferdinánd királlyal és feleségével, Izabellával. Az oszlop belsejében egyébként egy lift működik, amivel 52 méter magasba lehet „felrepülni”, ahonnan káprázatos panorámában lehet részetek. Nem érdemes kihagyni!

Gaudíról, a katalán építészről tudni illik, hogy Barcelonában számos különleges épület fűződik a nevéhez, a legismertebb munkája a Sagrada Família. Egyik korai munkája a Güell-palota, az első modern épület, amit az UNESCO a világörökség részévé választott. Az épület ma múzeumként üzemel, ahová érdemes ellátogatni, ha Barcelonában jársz, hiszen a Gaudí épületek közül ez egy olyan, amit belülről is meg lehet csodálni. Érdemes azonban minden alaposan megfigyelni, sokan nem néznek például felfelé sétájuk során, pedig a Güell-palota kéményei is csempével vannak berakva, ami különlegessé és nagyon látványossá teszik a palotát.

Ha Barcelonában jársz, mindenképp látogass el a barcelonai vagy egy Barcelona közeli tengerpartra. Akár a Costa Braváig is elmehetsz.. Nem csak a strandolók kedvence ez a hely, nem szabad azonban megfeledkezni páratlan természeti adottságairól sem. Szaggatott partvonala, eldugott halászfalvai, csodálatos fürdőhelyei, kikötői Európa egyik legkülönlegesebb szeglete.

Természetesen, ha Barcelonára gondolsz és kedveled (vagy a párod kedveli) a focit, akkor nem érdemes kihagyni a világ egyik leghíresebb footballcsapatának, az FC Barcelonának otthonát, a Camp Nou stadiont sem. Egy életre szóló élmény lehet, ha még egy focimeccsen is részt vesztek, és olyan híres és profi játékosokat csodálhattok meg élőben, mint a bet-fogadas.com látogatóinak kedvelt játékosa, Lionel Messi, Luis Alberto Suarez vagy Gerard Piqué. A mobil sportfogadás oldalak másik kedvenc csapata a szintén barcelonai Espanyol meccsei szintén a nagy élmények közé tartoznak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés