Különös és többszörös visszaeső tört be nyíregyházi házakba

szabolcsihir.hu

2020.01.11. 12:41

Különös és többszörös visszaeső tört be nyíregyházi házakba

Letartóztatták.

Hirdetés

Hirdetés

A több rendbeli lopás bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája január 10-én egy hónapra elrendelte H.K.Gy. gyanúsított letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a Bács-Kiskun megyei férfi január 9-én

a teraszajtót befeszítve két nyíregyházi házba is bement, és onnan készpénzt, különböző vagyontárgyakat tulajdonított el összesen 2,8 millió forint értékben. 

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított több alkalommal volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A betöréseket különös és többszörös visszaesőként, feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt követte el, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mivel lakóhelye Nyíregyházától távol esik, munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik, feltehető, hogy a városba is csak a bűncselekmények elkövetése miatt érkezett, a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. 

A végzést az érintettek tudomásul vették, így az végleges.

Szóljon hozzá!

Hirdetés