Különös visszaeső a nyíregyházi fogászat kifosztója

birosag.hu

2020.01.10. 09:10

Különös visszaeső a nyíregyházi fogászat kifosztója
A kép illusztráció

Nem tartóztatták le, de...

Hirdetés

Hirdetés

A kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2020. január 9-én a letartóztatásra irányuló ügyészi indítványt elutasította, de 2020. május 9-ig elrendelte B.L. gyanúsított bűnügyi felügyeletét akként, hogy a férfi ez idő alatt a lakását engedély nélkül nem hagyhatja el. 

A megalapozott gyanú szerint, a gyanúsított 2019. november 28-án társával együtt egy nyíregyházi fogászati rendelő ajtaját befeszítette, és az ott lévő

íróasztal fiókjában tárolt 270 ezer forint készpénzt eltulajdonították.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, korábban hasonló cselekmény miatt volt már szabadságvesztés büntetésre ítélve és jelenleg is van vele szemben más bűncselekmény miatt folyamatban eljárás. 

Mindezek alapján a bíróság szerint szükséges vele szemben kényszerintézkedés alkalmazása annak érdekében, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt ne kövessen el, azonban figyelemmel a bíróság előtt tett beismerő vallomására és megbánó magatartására a bíróság nem tartotta szükségesnek a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás alkalmazását. A bíróság szerint a gyanúsított lakcímén alkalmazandó bűnügyi felügyelet kellő visszatartó erővel hat a bűnismétléssel szemben.

A gyanúsított társa szabadlábon védekezhet. A végzés végleges nem végleges, a gyanúsított és védője tudomásul vette, de az ügyészség fellebbezést jelentett be a letartóztatás elrendelése érdekében.
fogászat

Szóljon hozzá!

Hirdetés