Mérgező szójapelyhet hív vissza a Rossmann

Cívishír

2020.01.19. 11:43

Mérgező szójapelyhet hív vissza a Rossmann
Ezt a terméket vigye vissza a boltba!

Ne egye meg, vigye vissza az üzletbe!

Hirdetés

Hirdetés

Visszahívta az 500 grammos enerBIO márkájú szójapelyhet a Rossmann – ezt a drogérialánc közölte. A ROSSMANN Magyarország  vállalkozás a termékvisszahívásról a Nébih-et is tájékoztatta. A Nébih honlapján azt írják, a terméket tropánalkaloid-szennyezettség miatt kellett levenni a polcokról.

A tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (pl. nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (pl. kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei, amelyek a növény minden részében megtalálhatóak. Közismert képviselőjük az atropin, melyet gyógyászati célra is felhasználnak. Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarítása során, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be.

A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

A termék adatai

  • Megnevezése: enerBIO Szójapehely 500g
  • Minőség-megőrzési idő: 2020.06.12; 2020.07.30; 2020.10.07

A Nébih és a ROSSMANN arra kéri azokat, akik vásároltak a jelzett lejárati idejű termékből, hogy ne fogyasszák azt el, hanem vigyék vissza az üzletbe, ahol visszakapják a termék árát.


  •  

 

termékvisszahívás

Szóljon hozzá!

Hirdetés